René Paas en de Trompbrug

trompbrug

Broerstraat 5, het blad voor alumni van de RUG, heeft een serie waarin bekende oud-RUG-studenten vertellen over een voor hun speciale lokatie in de stad. Al eerder haalde Hieke Jippes, Journaal-correspondente in Londen, in deze serie herinneringen op aan de Meeuwerderweg en in het juli-nummer, dat gister in de bus viel, kiest ook René Paas, de nieuwe CNV-voorman en oud-wethouder van de stad Groningen, een plekje in mijn buurt uit als bijzondere lieu de memoire.

In Paas’ geval betreft het de Trompbrug. Als roeier deed hij maar liefst twaalf maal voor Gyas mee aan de Gyas-Hunze race, de traditionele opening van het roeiseizoen in Groningen. Bij die vaak siberisch-koude wedstrijd tussen Gyas (studenten) en De Hunze (burgers) vormt de Trompbrug steevast de lastigste horde, en tegelijk is het de plek waar het publiek zich het meest vermaakt. “Boten die tegen elkaar of op de brug knallen”, aldus CDA-er Paas. “Gevloek, gedoe, krakende geluiden. Zelf heb ik ook een paar keer genadeloos vastgezeten onder de Trompbrug.”

Tevens memoreert Paas dat de Trompbrug tijdens zijn wethouderschap gerestaureerd is: “Helemaal gestript en steen voor steen weer opgebouwd. Ik mocht de brug met een grote stoomhijskraan weer in haar oksels laten landen.” Curieus is dat de Trompbrug er net uit lag tijdens de verschijning van dit Broerstraat 5-nummer. Paas was in mijn ogen een goeie wethouder, maar of die restauratie wel helemaal goed verlopen is, daarover zullen we wellicht van mening verschillen.

Advertenties


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s