VVD-Raadslid sloopt illegaal eigen huis

Het Dagblad van het Noorden meldt dat het VVD-raadslid Gré Oussoren van de gemeente Aa en Hunze haar huis aan de Zeegserweg in Schipborg heeft laten slopen zonder dat ze daar een vergunning voor had. Het gemeentebestuur heeft de sloop stil laten leggen. Van het pand is echter weinig meer over.

Een klein onderzoekje levert op dat G. Oussoren en haar partner op 20 oktober 2003 een bouwvergunning aanvroegen voor het vergroten van hun woning. Op 13 juli 2004 werd een bezwaarschrift van een buurman hiertegen ongegrond verklaard. Wellicht dat diezelfde buurman ook tegen de sloopvergunning opponeerde en het Oussoren en haar partner te lang duurde? Dan nog gold de – inmiddels na een jaar verlopen en waarschijnlijk niet verlengde – bouwvergunning voor de vergroting van hun bestaande woning en niet voor het oprichten van een geheel nieuw pand.

Conclusie: Geen beste beurt van mevrouw doctorandus Oussoren, want als je dit aan jezelf toestaat als raadslid, dan mogen andere burgers dit ook. En dan is het hek van de dam, met alle schadelijke gevolgen van dien voor het aanzien van het Drentse platteland.

Volgens het Handelsregister is er een stichting ‘De Literaire Hemel’ op Oussorens’ adres gevestigd. Blijkens haar website organiseert deze door de provincie gesubsidieerde stichting avonden met Drentse en andere schrijvers. Het zou mevrouw Oussouren gesierd hebben, wanneer ze ook oog zou hebben gehad voor andere aspecten van de Drentse cultuur.

Advertenties

Plaats een reactie on “VVD-Raadslid sloopt illegaal eigen huis”

  1. de P. schreef:

    Daar staat geen woord Frans bij! Macht corrumpeert, overal en altijd.

  2. Otto S. Knottnerus schreef:

    Vertel mij eens, de P, hoeveel macht een raadslid heeft. Invloed misschien. En de jusite vrienden. Maar macht?


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.