Driek naar National Portrait Gallery

1 Driek naar ational Gallery

Annemarie Busschers werkend aan haar portret van Dichter des Vaderlands Driek van Wissen. Verschillende stadia en details van het werk in wording staan op haar homepage. Van Wissen poseerde, maar het is geen portret in opdracht, want Busschers vroeg hem als eerste voor een serie van ongeveer zes portretten van Groningers uit diverse kunstdisciplines. Busschers wil die portretten steeds in een andere techniek gaan uitvoeren. De Dichter des Vaderlands werkte ze uit in grafietpotlood en acrylverf op katoen. Na Van Wissen komt Petri Leijdekkers, nu directeur van het Frank Mohr instituut, vroeger van Academie Minerva. Diens portret is gedacht in acryl-olieverf.

Eind maart gaat Busschers’ Driek naar Londen, waar hij haar inzending is voor The BP Portrait Award 2006. Het doek hangt dan in The National Portrait Gallery, die dit jaar 150 jaar bestaat. Ook vorig jaar nam Annemarie Busschers aan deze mondiale showcase voor jonge portrettisten deel, toen met een beeltenis van een kind dat deerniswekkend aan waterpokken lijdt.

Busschers’ meer dan manshoge portretten lijken fotografisch realistisch, en toch is er ‘iets’ mee, waardoor ze blijven fascineren.

Ze maakt ook portretten in opdracht, maar neemt niet alles aan.

Advertenties

Plaats een reactie on “Driek naar National Portrait Gallery”

 1. Beatrice schreef:

  Wow,

  Echt… Ik vind ht echt heel mooi, maar dat is dan zacht uitgedrukt. Ik heb eigelijk een vraagje: Welke opleiding heeft u gevolgd om te komen waar u nu bent?

  Vriendelijke groet,

  Beatrice
  (leerling die naar een kunstacademie wil)

 2. Gelkinghe schreef:

  @Beatrice,
  Annemarie Busschers doorliep kunstacademie Minerva in Groningen.

 3. Hendrika schreef:

  Ja, deze is ook mooi. Ik vraag me af hoe ze de portretten maakt, het lijkt net of het grote afdrukken van foto’s zijn die ze verder bewerkt/inkleurt. Ik heb er met enige verbazing naar staan kijken. Haar werk raakt me op de een of andere manier.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.