Groningen nu beter zichtbaar in Google Earth

In de nieuwsgroep nl.regio.groningen meldde Yippee gisteravond dat Groningen en omgeving eindelijk in een wat betere resolutie te zien zijn op Google Earth. In augustus kaartte Jan Hut van het ict-platform Noord op zijn blog de slechte zichtbaarheid van Groningen op Google Earth aan. Remco Kouwenhoven, fractievoorzitter van de VVD in de Groninger gemeenteraad, pikte het onderwerp toen op zijn blog op, waarna er nationaal publiciteit kwam over deze kwestie, en er ook gemor ontstond in andere middelgrote steden, zoals Nijmegen.


Plaats een reactie on “Groningen nu beter zichtbaar in Google Earth”

 1. Ernst schreef:

  Eelde-Paterswolde is ineens ook een stuk scherper. Betrekkelijk nieuwe foto’s, waarop bijvoorbeeld Groningerweg 118 in Eelderwolde al gesloopt is (53°10’41.94″, 6°32’2.47″) en de nieuwbouw van het Martiniziekenhuis al de bovenste etage heeft bereikt.

  Op de foto’s zijn sommige bomen nog groen terwijl andere bomen al beginnen te kleuren. Ik zou zeggen: september 2005. Verder zijn de foto’s niet gemaakt zijn op dinsdag, vrijdag of zaterdag zijn gemaakt. Als je d’r een lijstje met markten in verschillende buurten bijpakt, kun je waarschijnlijk precies uitmaken welke dag wel. (In ieder geval ook niet op zondag, kijk maar naar de parkeerplaatsen bij Zernike, Ikea, Biologisch Centrum)

  Verder interessant: de suikerfabriek heeft twee schaduwen

 2. JP schreef:

  Reiderland is inderdaad ook beter zichbaar. Afgaand op de net geploegde akkers, en de tweede lichting luzerne, plus de in aanbouw zijnde brandweer kazerne in nieuweschans, denk ik dat september 2005 geen slechte gok is.
  Zal het op mijn weblog nog voorleggen aan de ‘locals’.
  Maar wat die rare witte vlekjes rondom mijn huis zijn?


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.