Stadswicht in de Eikemaheerd

Geplaatst op 2 maart 2007

Angela Rijnen is freelance tekstschrijver en redacteur in Amsterdam. Vorig jaar zomer mailde een vriendin haar voor de grap een foto, die op hun favoriete dating-site stond. Het was een foto van een Groninger boer met een Jack Russelltje op schoot. Angela heeft ook zo’n hondje, en besloot de boer te mailen.

Eind juli ontmoette ze hem op de Eikemaheerd in Loppersum, een graanboerderij met een kippenfarm als niche. Sindsdien, zegt ze, “is geen dag meer normaal geweest”.

Neem die ochtend aan het eind van de zomer. Ze zou helpen met de snijbonen. Daar stond ze dan, in de moestuin met Piets’ ouders, terwijl Piet er stiekem tussenuit kneep. Voor hem was dat de manier om ze met elkaar kennis te laten maken: “Geen visite. maar ook geen overleg vooraf”.

Ook de suikerbieten in december vormden een testcase. Je kon alleen via een klein, ielewiebelig en gladbemodderd loopplankje langs de bulten op het achtererf. Het was, evalueert Angela, “weer een stapje verder in het overtuigen van Piet, dat ik het boerenleven wel aan kan”.

Op 21 juli gaan ze trouwen, en trekt Angela in op de Eikemaheerd. Momenteel heeft ze het druk met het inruimen van kasten, wat enige spanningen schijnt te hebben opgeleverd, daar Piets’ familie graag dingen bewaart…

Hoe het verder gaat met Angela en Piet kunt u lezen op: Stadse boerin in Loppersum

Advertenties


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.