Een postduif aan de haven

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Johan Dijkstra – Postduif met brief (1957)

Mozaiek, nu te vinden bij de haven van Termunterzijl.

Oorspronkelijk was het werk geplaatst als luifel boven de ingang van het PTT-postsorteercentrum naast het Hoofdstation te Groningen (op de plek waar nu een metalen fietsparkeerflat staat), Na afbraak van dit gebouw, ca. 1986, verhuisde het mozaiek naar de gemeente Delfzijl, die het na jaren opslag herplaatste in de meest oostelijke haven van de gemeente.

De vraag is of het kunstwerk daar op zijn plaats is. Het betreft immers een postduif en geen zeemeeuw. Ook staat het mozaiek in weer en wind en vlak bij de grond. Iedereen kan er aan komen. Ik zou het liever onderdak willen zien, op een plek waar in elk geval vandalen er vanaf blijven.

Andere foto’s:

Advertenties

3 reacties on “Een postduif aan de haven”

 1. Dondersteen schreef:

  Ach weet je, Termuntenzijl, daar komen alleen maar liefhebbers van rust, ruimte, wad en water. En liefhebbers van garnalen natuurlijk. Dat zijn over het algemeen niet zulke vandalen. Toch? Het nadeel van kunst buiten is dat het gevoelig is voor allerlei invloeden. Het voordeel (grote voordeel zelfs) is dat het zichtbaar is voor zoveel meer mensen.

 2. Suzanne schreef:

  En ik me maar afvragen waarom er ineens zoveel naar deze relatief oude foto wordt gekeken! 😉 Het commentaar leveren werkt inmiddels weer, zoals je ziet.

 3. Jetskefotografie schreef:

  Het lijkt haast op een devaluatie van zo’n mooi kunstwerk door deze te verplaatsen van een centrale plek naar Termunterzijl.
  Weersinvloeden lijken mij zeker van toepassing, de tijd zal het leren.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s