VVD en leeg vastgoed: penny wise and pound foolish

Nieuwsfeit: de raadsfractie van de VVD hier ter stede wil dat de gemeente de vergunningen voor tijdelijke verhuur gratis verstrekt. Zo’n vergunning kost nu 44 euri.  De VVD vindt dat “niet verstandig”, als de gemeente leegstand wil tegengaan.

Commentaar: de Groninger VVD suggereert hiermee dat vastgoedeigenaren honderden, nee duizenden euri aan huurinkomsten laten schieten, omdat ze de gemeente die habbekrats moeten betalen. Aangezien de VVD zowel hier als elders buitengewoon veel voeling heeft met de de commerciële vastgoedsector, en dus héél goed weet wat daar omgaat, zou ik niet durven uitsluiten dat deze sector werkelijk zo penny wise and poundfoolish is, als nu in het voorstel van de VVD wordt geïmpliceerd.

Waarom zou men trouwens überhaupt coute que coute panden leeg willen laten staan? Daar worden ze, zoals bekend, toch helemaal niet beter van? Is leegstand en verkrotting misschien het vooropgezette plan, dan, omdat je meer rendement verwacht van sloop en nieuwbouw?

Bovendien: als deze ‘ondernemers’ die 44 euro niet hoeven betalen, terwijl daar wel enige tijd van ambtenaren mee gemoeid is, wie betaalt die kosten dan? Is het niet zo dat die kosten dan, in weerwil van het profijtbeginsel, afgewenteld worden op de grote hoop? En dat daarmee de rijken weer wat rijker en de armen weer wat armer gemaakt zijn?

De VVD hier ter stede laat, kortom, weer eens onbeschaamd zien, waar ze voor staat.


4 reacties on “VVD en leeg vastgoed: penny wise and pound foolish”

 1. Catharina schreef:

  Ik word zo moe van die opzettelijke drogredeneringen van dat volk, ik kan de puf al haast niet meer opbrengen om er tegen te hoop te lopen. Ik ben blij dat jij dat onverdroten blijft doen, dat maakt mij ook weer strijdbaarder. Hup Harry!

 2. Luken Hulsker schreef:

  ….had je dan iets anders van de VVD verwacht?

 3. Niklas schreef:

  O, moest daarom die anti-kraak wet er komen? Om schijn-verhuur betaalbaar te maken misschien, die met die 44 euro te duur zou worden?

 4. Gelkinghe schreef:

  @Luken,
  Er zitten ook verstandige mensen bij de VVD. Kennelijk hebben die niet meer de overhand hier in Groningehn.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.