Geschiedenisdag in een stuk of wat foto’s

Op de boekenmarkt een zeldzame premie van het Nieuwsblad van het Noorden. Het ging de Groninger jongen niet goed in Amsterdam:

Margedrukker Elze ter Harkel verkocht zijn putdekselprent, waarvoor hij een wrijfafdruk maakte van het nieuwe Groninger putdeksel met Martinitoren, welke afdruk hij weer afdrukte op een restpartij ambachtelijk aquarelpapier van ploegschilder Johan Dijkstra:

Loodcliché’s uit de collectie van het bedreigde Grafisch Museum met onder meer het Groninger gemeentewapen, een fiets en een melkmeisje:

Een almanakje uit 1798 met een Italiaanse waarzegger (Don Antonio Magino):

De maire van Marum was er ook:

Hij had een kist uit zijn familiebezit bij zich waarop een prachtige evocatie stond van een grutterij met rosmolen:

Zij verheugde zich op het hoedje op, hoedje af bij de Groninger geschiedeniskwizz:

Bert Hadders, wiens optreden met de Nozems de dag besloot,  was onlangs al zijn nieuwe teksten kwijt. Voortaan brengt hij ze meteen onder bij de Groninger Archieven:


6 reacties on “Geschiedenisdag in een stuk of wat foto’s”

  1. Dwarsbongel schreef:

    Wat het dat kwajong doan den?

  2. Bob Poppen schreef:

    Weer een geslaagde dag, met veel interessante stands en lezingen. Een minpunt is dat de optredens in de hal, gedurende de gehele dag, zoveel lawaai produceren, dat een normaal gesprek nauwelijks nog mogelijk is. Hopelijk wordt dat onderdeel in het vervolg naar een ander pand verplaatst, zodat het gebeuren in de GrA weer een geschiedenis-evenement wordt. Nu wint de irritatie het van het genieten en dat lijkt mij niet een gewenste conclusie na 25 jaar.

  3. Richard Magito Brun schreef:

    Hello!

    Do you have some more information about the almanach with the “Itaalianisch Waarzegger Don Antonio Magito”. Do you have a photo in higher resolution? From where did you get the photo? Do you know a library, collection or museum where this book can be found. I am very much interested and curious about this picture.

    Do you know the precise name of this book? or some other information.

    Please let me hear from you!

    best regards

    Richard Magito Brun
    Gothenburg, Sweden


Mijn gedachten hierbij zijn:

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.