Onveilig fietsen langs de Peizerweg

2012-09-26 002

Een terugkerende ergernis, dit jaar, zijn de automobilisten die hun wagens dwars over het fietspad langs de Peizerweg neerzetten, terwijl ze voor dat fietspad moeten stoppen en dat al helemaal als er fietsers in aantocht zijn. Vooral bij de uitgangen van de Gamma en de Tuinland is het telkens weer raak. De auto’s schieten hier soms vlak voor je het fietspad op. Als fietser heb ik hier ettelijke keren stevig moeten afremmen. En ook wel moeten wachten tot meneer of mevrouw de automobilist eindelijk de Peizerweg op kon.

De genoemde bedrijven weten ervan. Ze verdommen het om de voorrangsregel op hun terrein te accentueren door bijvoorbeeld wachtstrepen of haaietanden op het asfalt voor het fietspad te schilderen. Wel huren ze op drukke dagen types in, om het verkeer bij de uitgangen te regelen. Die types laten nogal eens automobilisten voorgaan, terwijl fietsers  rècht op die voorrang hebben.

De politie weet er ook van, want die heb ik er wel eens over gemaild. Maar je ziet ze op deze lokatie nooit, blijkbaar vinden ze het wel goed dat het bedrijfsleven hier de zaak in zijn voordeel regelt.

Als er aan de Peizerweg eens een zwaar ongeluk gebeurt met een fietser, doordat een auto vlak voor die fietsee het fietspad opschiet, dan acht ik de bedrijven èn de politie mede-verantwoordelijk. Ze hebben immers geen flikker gedaan om de veiligheid van fietsers hier te verbeteren.

Dàt wilde ik toch even vastleggen.


5 reacties on “Onveilig fietsen langs de Peizerweg”

 1. aargh schreef:

  Het is een rotpunt, ik kom er meestal als fietser maar ook wel als automobilist en op drukke dagen verstopt het gewoon. Het zou helpen als er een gescheiden in- en uitgang was zodat niet iedereen door diezelfde flessenhals hoeft en elkaar klem zet en op elkaar moet wachten. Die ouwe kereltjes die ze inhuren kunnen de chaos vaak helemaal niet aan.
  Uiteraaaaaaaard let ik zelf in de auto goed op en geef ik de fietsers altijd netjes voorrang. Als ze zichtbaar zijn ;-).

 2. Eigenlijk heb je hier een stoplicht nodig tijdens drukke uren. En dan moet iedereen wachten. Vanuit de oprit wachten totdat er van 4 richtingen niets aankomt – 2 x auto’s en 2x fietsers – kan soms zeer lang duren. Ik kan me voorstellen dat sommige chauffeurs dan maar alvast doorduwen, hoewel het niet mag.

  Zie het maar als compensatie voor al die gevallen waar fietsers zich niet aan de verkeersregels houden, zoals het niet aangeven van richting. Sta je als automobilist weer voor niets te wachten op een fietser die afslaat.

  Ik ben zowel fietser als automobilist, maar in mijn ervaring houden fietsers zich bijna oneindig vaker niet aan de regels als automobilisten. Wat natuurlijk beter is dan het omgekeerde, gegeven de potentiële dodelijkheid van de auto, maar wat de morele verontwaardiging van de fietsers wat minder sterk maakt.

 3. M.Krooshof schreef:

  Volledig meelevend met Harry – ben ik het ook helemaal eens met Erik Springelkamp. Fietsers zijn verschrikkelijk in het verkeer. Zonder licht fietsen is nummer 1. Voorrang eisen en nemen nummer 2. Afslaan zonder enig teken is nummer 3. Om dan niet te spreken over het kriskras bewegen tussen en voor auto’s langs.
  Maar Harry, ik geef je volkomen gelijk dat dit punt een gevaarlijke situatie is waar de automobilist ook wat socialer mag zijn. Zo zijn er wel meer punten in de stad te noemen.
  Eigenlijk zou ik willen klagen over voetgangers, die in het donker gewoon de vrijheid nemen om het zebrapad te betreden. Ze hebben er geen idee van hoe slecht ze te zien zijn voor een automobilist – zeker als ze gekleed zijn in donkere kleding.

  Zo, genoeg gemiept. Voor iedereen een veilig 2013.

 4. Jetskefotografie schreef:

  Ook hier zal dus wel gelden van de het bewuste verdronken kalf en dempen van de put.
  Als fietser voel je je toch maar flink benadeeld.

 5. Wat zou het mooi zijn als we gewoon eens allemaal wat meer rekening houden met een ander, óók en zeker in het verkeer.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.