Buskaartje, 10 maart 1971

Wie wat bewaart heeft wat:

img047 uitsnede

Zulke buskaartjes kwamen uit een ondoorgrondelijk apparaat van metaal, ovaal en onbestemd groenig, waaruit allerlei allerlei vrolijker gekleurde pinnetjes staken. Deze machinerie werd met het grootst mogelijke gemak bediend door de buschauffeur, die hiervoor ons volste respect verdiende. Als de pinnnetjes op de goede plek stonden, slingerde hij aan een hendel terzijde van het apparaat en kwam daar simsalabim zo’n papiertje uit. De techniek stond voor niets. Dit was nog in de tijd van voor de strippenkaart, die we straks ook vergeten zullen zijn.

Advertenties

4 reacties on “Buskaartje, 10 maart 1971”

 1. Dick Bolt schreef:

  het is nu piep en nog eens piep, om dan thuis te ontdekken dat iets niet goed is gegaan tussen allerlei piepen, vroeger was soms iets beter………….

 2. Edwin Groot schreef:

  En niet te vergeten: de buschauffeur gaf zelf nog aan welke halte er aan kwam!

 3. Louwrens Davids schreef:

  Een beckson heet zo’n ding en ik zag dat ze nu zelfs op Marktplaats nog worden aangeboden. Nadat de kartonnen kaartjes hadden afgedaan zijn deze apparaten in de zestiger jaren geïntroduceerd. Knettermodern waren ze en volledig mechanisch. Als maandkaart werd het kaartje dan ook nog eens voorzien van een plastic hoesje. En dan iedere dag een ‘controleknip’ zodat je aan het eind van de maand met een geperforeerd exemplaar de bus weer verliet.

 4. Dwarsbongel schreef:

  Tja, ik ken ze ook nog! In de weekends dat ik van “Stad” naar Zweeloo reisde, kwam er enkele reis een bedrag van fl. 2,55 op te staan. Inderdaad, eerste helft jaren ’60.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.