Hoe Groningen zijn helden eert

c Rabenhaupt jenever

Was vergeten te noteren wanneer deze curieuze jeneverreclame in de krant stond en met zo’n belettering is de advertentie ook moeilijk terug te vinden. Maar het merk kwam in elk geval in het najaar van 1952 op de markt, getuige een  stukje in De Tijd-rubriek ’s Lands Kroniek:

“Het was Groningens historisch uur en Rabenhaupt werd de held. Nog altijd is de stad hem niet vergeten, zoals ons winkelend opviel. Er is een jenever gefabriceerd In Groningen, die Rabenhaupt als peet heeft gekregen, illustere inval om zijn gedachtenis te eren. De geest van Rabenhaupt, gevangen onder de kurk, zal nu geschonken worden aan burgers en buitenlui. Met bitterballen als Berends bommen voor garnituur. Dat had die oude Pandoer nog moeten beleven: stellig zou hij de eerste zijn geweest om dit, zijn monument, hem door een dankbaar nageslacht gewijd, plechtig te ontkuiken. . . “

Advertenties

One Comment on “Hoe Groningen zijn helden eert”

  1. Reina schreef:

    Maar de tekenaar van het etiket had weinig respect voor wat ons olle grieze tooit, dat lijkt toch niet op een paard, maar meer op een hollende does, inclusief pompomoortjes.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s