Leugenachtig billboard

014

Het Groninger Forum, dat enige maanden geleden de lokale en regionale geschiedenis bij het grof vuil deponeerde – waarmee gelijk zijn hele bestaansgrond verviel – maakt nog steeds goede sier met die geschiedenis, zo blijkt uit dit billboard, dat in de Sint Jansstraat nabij de Martinikerk te vinden is.

Uiterst links een zilveren kandelaar, zo te zien uit de negentiende eeuw. Op de schotten linksachter staat: Zilver Expo, een verwijzing naar de grote zilvertentoonstelling in het Groninger Museum. De loper waarover men naar de opening in de groene wand koerst, bestaat uit een gedeelte van de stadskaart van Haubois, uit de zeventiende eeuw. Rechts kijken mensen naar terminals met oude foto’s, en op de groene wand erachter zien we geschilderde portretten van beroemde Groningers hangen, waaronder Ubbo Emmius op de rechterflank in het oog springt.

Als alle artist impressions is deze fictie. Maar als fictie moet zo’n voorstelling wel plausibel zijn. Dat is hier al maanden niet meer het geval. Deze artist impression is daarmee een leugenachtig verzinsel. Wat mij betreft wordt hij witgekalkt, volgespoten, of weggehaald. Daar doen de stadsverkopers zichzelf ook vast een lol mee.

Advertenties

3 reacties on “Leugenachtig billboard”

  1. Harmien Torenbeek schreef:

    Misschien is dit ‘wishful thinking’ van de artist ? ( Iets wat hij er graag zou willen zien?)
    Dat FORUM in Groningen een vies woord is, is allang wel duidelijk.

  2. Reina schreef:

    En ook nog een feestdag onder een leugenachtige naam, want zeg nou zelf, zie jij Leiden op 3 oktober Alvadag vieren? Groningen herdenkt vandaag, met een feest door de hele stad, de overwinning van Rabenhaupt tijdens het beleg van Groningen op Bisschop Bernhard van Galen, bijgenaamd Bommen Berend. BB was dus de duvel in eigen persoon in Groninger ogen. Helaas, onder invloed van studenten? en anderen van elders wordt onze “achtentwintigste” tegenwoordig door radio en krant zonder een spier te vertrekken “Bommen Berend” genoemd. Dat doet me zeer, we noemen 5 mei toch ook geen Mu s sertdag of nog erger, met de naam van die man met die pikzwarte haarlok en dat snorretje? d’Achtentwintigste vierde ik nog wel, BB, nee, dank je.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s