Rondje Leek

Bij de Kerkweg vanaf de brug over het Hoendiep naar Oostwold – dit zou een voorjaarsplaatje kunnen zijn, ware het niet dat het september is. Die boom heeft zo weinig blad gedragen, dat ze haar langste tijd zal hebben gehad:
001
Een kluster kattestaarten in de sloot:
004
Ze zijn begonnen aan de kap van de beuken bij het volgende gedeelte Nienoordlaan. Blijkbaar blijven er bij Midwolde ook nog wat bomen staan, die beschermd moeten worden tegen het houthakkersverkeer:
009
Vanaf een zijweg over het landgoed kwam ik er niet bij. Die liep hierop dood:
019
Een zo te zien gezonde boom.

Daarom terug en even gekeken bij een oude grassilo:
022
Het beukenlaantje bij de camping:
030
Tussen Leek en Roderwolde: pootjebaaiende kievieten:
040
Een zilverreiger in de Onlanden:
056

Advertenties

9 reacties on “Rondje Leek”

 1. Irene schreef:

  Bedankt dat je steeds zo wilt rondfietsen zodat ook degenen die heel ver van Groningen af wonen toch telkens een goed beeld krijgen.

 2. Zeker. Ik woon er 200 km vandaan en fiets ook graag telkens virtueel mee. Heb er jaren geleden ook diverse rondjes gemaakt maar zie hierdoor steeds dat ik toch nog veel heb gemist. Dat komt dan op een verlanglijstje voor een volgende keer, als ik er weer eens in de buurt kom.

 3. Jos K. schreef:

  Wij (vader en zoon Jos K.) zwaaiden vanuit onze groene auto naar je toen je op het terras van Het Rode Hert zat bij te komen. Wij wonen dus wél in de buurt, maar hebben dit alles niet gezien. Wel ergens vier ooievaars; was ook mooi. 🙂
  We zouden ooit koffiedrinken Harry, maar ik ben al enige tijd intensieve mantelzorger voor pa in Hoogkerk, dus nog geen tijd gehad.
  Als het weer kan laat ik het weten.
  Blijf fietsen, blijf fotograferen, blijf archiveren. Bedankt.

  Je ‘verhuisdozenman’.
  🙂

 4. aargh schreef:

  Een es met de beruchte takkensterfte?
  Wat zitten die kieviten daar gezellig te poedelen, weer eens wat anders dan in het weiland. In de onlanden zie je altijd wel iets wat de moeite waard is.

 5. Harmien Torenbeek schreef:

  Re. eerste photo. “oude bomen sterven staande”, heb ik eens horen zeggen….maar in dit geval is er een goed excuus om te kappen, vóór het in een storm de schuur als rustplaats vindt.
  Timberrrr !!!

 6. reina schreef:

  Flamingo’s bij de (warm) water uitlaat van een energievreter in het Lauwersmeer, kijken we niet meer van op, toch, die vogels weten ook wel waar het lekker warm is, jaren geleden gezien, maar zijn ze er nog, na de laatste koude winter? Grote en kleine zilverreigers, in de Onlanden bij Peize en vlak bij Drachten, nog wel opmerkelijk, maar toch, we wennen er blijkbaar al aan. Maar deze week zag ik vlak bij Heerenveen een witte vogel, die geen zilverreiger kon zijn, gezien de brede snavel. Ik moest even nadenken, ja, een lepelaar. verdraaid, kwam vroeger “gewoon” voor in Nederland en nu is het wachten tot ook deze soort in de Onlanden en omgeving neerstrijkt. Als ie komt weten we in ieder geval wie hem/haar zal signaleren.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s