Souvenir aan een uitzicht

Opnieuw een foto thuisgebracht uit het ‘mapje onbekend’:
img546 blog

Het torentje op de achtergrond herkende ik gister opeens als het torentje van de Sionskerk, aan de Korreweg bij de Floresvijver. Gewoonlijk zie je dat torentje van de andere kant, vanaf de Floresvijver. Op deze foto zie je zijn achterkant, over de binnenplaats van het blok Korreweg-Celebesstraat-Ceramstraat heen.

Rechts op de foto zie je de achterkant van de Celebesstraat. Op de binnenplaats bevond zich de christelijke Sionsschool. De poort van die school zit aan de Celebesstraatkant en is te bereiken via een steeg aan die straat. De twee ramen rechts in het gebouw met het puntdak op bovenstaande foto, staan links om de hoek bij de schoolpoort op de gelinkte foto.

Opvolger van de Sionsschool is de eveneens christelijke basisschool ‘De kleine Wereld’. Die heeft toevallig net een filmpje  op haar website staan, met wat shots vanaf het schoolplein aan de kerkzijde van de school. Daar zie je de toren zo:

imgobs kleine wereld celebesstraat blog
De foto moet gemaakt zijn vanaf het adres Ceramstraat 24a, waar Sikke Postma vanaf 1939 woonde, terwijl mijn oudtante Annie Vondeling na hun huwelijk in 1963 bij hem introk. Hij fotografeerde niet, zij zal dus de foto hebben gemaakt. Dat moet in elk geval gebeurd zijn voor ca. 1970, want toen verhuisden ze naar Buitenpost. Mogelijk is de foto vlak voordien genomen om een aandenken te hebben aan dit uitzicht.

Advertenties


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.