Drie graven overgedragen

007

Notitie in een registertje van de begraafplaats bij de kerk van Finsterwolde (1917-1949), klasse II, vierde rij zuid, nummer 5. Eerst is iets in het oorspronkelijke handschrift overgeschreven, van die regel is alleen F. Randa blijven staan. Bleef hij er liggen, in dat graf?

Dat zo’n nummer uit meerdere graven bestaat, toont de overschrijving: “Drie graven overgedragen aan G. Perdon”. Die d in Perdon moet een t zijn, maar dat geeft niet, dat doet het Gronings. Volgens een andere notitie in een chronologisch opgebouwde lijst werd mijn overgrootvader Geert Perton in 1949 namelijk op dit nummer begraven, twintig jaar na zijn vrouw Antje Tuin. Dat Randa in de notitie niet overgeschreven of doorgehaald is en Perton er typografisch onder duikt, wijst er mijns insziens op dat Randa er al lag en er nog steeds ligt. Vermoedelijk mèt zijn Duitse onderwijzeres naast Geert en Antje en tante Siene.

Fokko Randa overleed in 1920. Hij was de schoenmaker die mijn overgrootvader het vak leerde. Hij en zijn vrouw hadden geen kinderen, later zouden mijn overgrootouders het een en ander van Randa hebben geërfd. Misschien hoorden daar wel deze drie graven bij. Dat zou dan in 1920 geweest moeten zijn. Ik ga maar eens op zoek naar het testament van die Randa.

zachtmoedigen

 

Advertenties


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.