Het Tienpunten Tokkieplan!!! Supermarktbezoek

 1. Posteer je tokkiekar zodanig op de stoep dat die minstens vijf fietsen in het daar aanwezige fietsenrek blokkeert. Heb je geen tokkiekar, doe het dan met je tokkieplof of je -brik, hoewel dit minder impact heeft wegens acute verwijderbaarheid.
 2. Dring jezelf de deur in, ook als andere mensen de supermarkt net willen verlaten. Mocht je überhaupt gehoord hebben van de wellevendheidsregel dat uitgaand verkeer voorgaat, doe dan maar alsof je die regel vergeten bent.
 3. Knijp in alle zachte fruit en neem alle pakjes vlees een voor een in je handen (die je natuurlijk niet gewassen hebt, ben je gek).
 4. Laat je supermarktwagentje dwars over het gangpad staan en trek je niets aan van mensen die er graag langs willen. Laat ze maar omlopen. Hoewel ze jou een waardeloos figuur zullen vinden, geeft dit jou een ego-boost.
 5. Gebruik bij de kassa aangekomen geen mien-of-dientje of bordje waarmee de caissière jouw boodschappen en die van je opvolger uit elkaar kan houden.
 6. Haal vooral nog boodschappen op als je spullen al op de lopende band naar de kassa liggen. Dat is efficiënt shoppen, immers.
 7. Knoop een luidkeels gesprek aan met de caissière en neem daarvoor de tijd. Nog beter: ga langdurig ruzie met haar maken over de 2 cent korting waar je recht op meent te hebben.
 8. Posteer je supermarktwagentje nadat je deze proef met glans doorstaan hebt tegen beide uiteinden van de lopende band waarop de caissière je boodschappen deponeerde, zodat de klant die na je komt niet bij zijn of haar terminal kan.
 9. Blijf voor de supermarktuitgang staan praten met klegatokkies en zorg dat niemand erlangs kan.
 10. Kijk vooral niet uit je doppen als je met je tokkiekar-, plof- of brikke de stoep afscheurt. Een aanrijding met alleen schrik is 1, een aanrijding met materiële schade is 2 en een aanrijding met persoonlijke schade maar liefst 3 extra bonuspunten waard.

Doe je best. Je kunt het.

Advertenties

19 reacties on “Het Tienpunten Tokkieplan!!! Supermarktbezoek”

 1. En vergeet vooral niet om regelmatig even een flinke klodder kauwgum uit te spugen op zo’n anderhalve meter voor de ingang van de supermarkt.

 2. Wout Sorgdrager schreef:

  Wat ’n malheur. Zelf ga ik altijd met veel plezier naar de supermarkt. In Appingedam. Zou dat het zijn? Dat Damsters gewoon aardige mensen zijn?

 3. aargh schreef:

  En luidkeels je kinderen uitkafferen natuurlijk, of, het andere uiterste, toestaan dat ze elkaar op rolschaatsen achternazitten rond de groente-afdeling.

 4. Martin Hillenga schreef:

  Alleen in punt 11 herken ik mezelf niet. (En dan zijn er natuurlijk ook nog het voordringen en het wachten in twee rijen tegelijkertijd, om op het uitgekiende moment het wagentje in de kortste te torpederen).

 5. Mike Ypma schreef:

  Al je boodschappen eerst gaan staan inpakken, dan langzaam je portemonnee zoeken en dan met al je kleingeld gaan betalen!!

  • groninganus schreef:

   Mooie aanvulling! Op Twitter droeg ook Marlies Heijkoop nog een punt aan:

   “met je kar of tas herhaaldelijk ‘per ongeluk’ tegen de rug van je voorganger duwen om die te manen tot opschieten”

 6. Mooie top-10. Vermoedelijk heb je één of meer ervan meegemaakt, wat je tot deze inspiratie dreef? Ik kan bij ieder punt wel een voorval bedenken wat ik ooit met iemand heb meegemaakt, maar dat zijn dan dus 10 verschillende lieden. Zou er echt iemand bestaan die aan alle 10 criteria tegelijk voldoet?

  • groninganus schreef:

   Het is inderdaad een optelsom, die zich ‘in het wild’ zelden zal voordoen. De onmiddellijke aanleiding voor het schrijven was een voorvalletje in een van de lokale supermarkten hier in Hoogkerk.

 7. harmien torenbeek schreef:

  Adembenemende 10 punten .
  Zelfs zonder te weten wat een tokkiekar is, lijkt het dat niemand meer goede manieren en / of geduld heeft.

 8. Jan de Jong schreef:

  Mien vraauw gaait om bosschop.

 9. Pclijsen schreef:

  Wat te denken van gewoon geduld hebben. Spaart ergernis en ergert alleen maar de tokkie.

 10. Gerry schreef:

  Tijdens alle voornoemde activiteiten luidkeels blijven telefoneren.

 11. Wieneke schreef:

  Heb jij dit zelf allemaal meegemaakt? Zo ja: ocharm! Zo nee: hahahahahaha


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.