Rondje Ezinge

Bij de kerk van Dorkwerd:
DSC04827
Dacht dat zwanen alleen bij vrieskou samenschoolden, maar vanmiddag zat deze groep bij het Aduarderdiep ter hoogte van Oostum:
DSC04830
Wilgenkatjes in het laatste stadium op de oever van het Aduarderdiep:
DSC04835
De ‘hut’ bij de voormalige boerderij van mijn achterneef in Feerwerd is al een poos van het doorzonmodel. Met een westerstorm gaat-ie geheid ondersteboven:
DSC04839
Omdat de bomen langs de oprijlaan daar gekapt zijn door de nieuwe eigenaar, moest de roekenkolonie verhuizen. Ze resideert nu bij het sportveld van Feerwerd. Twee van de leden:
DSC04844
In Ezinge op visite geweest bij mijn achterneef en daar weer de Lijempf-agenda uit 1947 gezien met de gedroogde klavertjes vier:
DSC04856
Op de terugweg bij de kerk van Den Ham deze buizerd:
DSC04876
Haas in dekking bij Nieuwklap:
DSC04886


3 reacties on “Rondje Ezinge”

 1. fialas schreef:

  mag dat zomaar, een oud huis verminken? en ook nog de roeken dakloos maken, foei. . Er zijn al veel teweinig echt hoge bomen in die buurt.

  • Er komen juist veel te veel bomen in het Groningerland. Ze breken mooie verre uitzichten op en verhullen het zicht op mooie gebouwen.

   Plinius, de Romeinse schrijver die hier daadwerkelijk geweest is, beschreef het Groningerland in zijn boekdeel: “landen zonder bomen”.

   • aargh schreef:

    O ja Plinius! Goed dat je die nog even noemt, we waren hem bijna vergeten. Ik stel voor om een legertje bulldozers op de Piccardthof (en natuurlijk ook het stadspark) af te sturen, veel te veel bomen, je ziet de stad haast niet meer. 😛


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s