Rondje Vries

Doorkijkje bij Peizermade:
DSC07957
Peizer kalf heeft dorst (erachter staat een watertank die de kuip voedt via de buis):
DSC07970
Zijn lijdzame moeder, met haar markante kop:
DSC07974
Rietdekkers bij Bunne:
DSC07986
Lapjeskat in het weiland er tegenover:
DSC07987
Ravitailleringsmomentje in Donderen:
DSC07992
Berm tussen Donderen en Vries:
DSC07995
Vlakbij Vries – een met o.a. wederik dichtgegroeide sloot:
DSC08004
De tinten groen van een korenveld bij Vries:
DSC08006
‘Luistervink’ bij de Vriezerbrug:
DSC08010
In de buurt van Tynaarloo – restanten van een schuur:
DSC08019
Op een nogal verlaten plek, aan de Osbroekweg, daar waar de N34 het spoor kruist, kwam opeens de sigaarfietsersclub de bocht om zeilen:
DSC08020
Eindje verder aan de bosrand deze welig bloeiende kamperfoelie:
DSC08023
Rand Noordlaarderbos bij De Poll – de eerste druppen lieten niet lang op zich wachten, pas bij Glimmen kwam de hoosbui los:
DSC08035
Vliegveld Eelde:
DSC08044
Gezellige boel op het ooievaarsnest bij De Braak, Eelde:
DSC08045

Advertenties

10 reacties on “Rondje Vries”

 1. H.Torenbeek schreef:

  Je komt wel met de kleurrijkste woorden op…ravitaillering ? En bij Café Ho’ nog wel 🙂

 2. anoniem schreef:

  Waar je zowat over struikelt ziet menigeen niet meer bewust. Wat een natuurschoon heeft Nederland (en heeft het Noorden ervan zeker) voor wie er oog voor heeft. ” Onkruid” heb ik geleerd is kruid op een plaats waar je het liever niet hebt: paarde(n)bloemen, boterbloem, pinksterbloem, madelief, weegbree, Perzisch kruid (weet de latijnse naam niet) en ga zo maar door, wat is het mooi als je er van weet te genieten. Fluitekruid helemaal, kilometers witte bermen achteloos voorbij rijden op weg naar Italie waar zooooveeeel natuurschoon is, “acacia’s, bougainvillea’s en zo, allemaal in het wild, genieten, man!”. Nou, ik geniet gewoon in Nederland, in Grunn, in Drèent en in Vreislaand, kamperfoelie, vlier, meidoorn en liesterkralln in bloei of met bessen, wat zijn ze mooi als je het maar wilt zien. Weidebeekjuffers, juweeltjes die over het water scheren (vistrap tussen Peize en Roden!) en dan bovenal, een man op een fiets met fototoestel, die dat op de gevoelige plaat (nou ja, chip) vastlegt zodat ook nog eens degene die het nooit bewust zag, er attent op wordt gemaakt. Bedankt. Groninganus, ik leerde het al als kind van mijn vader, maar ik denk dat jij heel wat mensen bewuster hebt leren kijken via je blog (en ja, ik kan nog heeel veel meer moois opnoemen, maar broeiend hooi valt daar niet onder, met permissie, dat gaat stinken, eerst naar een beginnende brand en dan naar rottend hooi, 1 neus vol is dan echt wel genoeg en als je meer neemt, ben je een dief , zei mijn vader altijd). Reina

 3. KlaasPiet van den Hoek schreef:

  Het zijn velomobielen de voorste werd bereden door Roef Veerman de tweede door Marco Loogman en de laatste door KlaasPiet van den Hoek

 4. Wieneke schreef:

  Oh, wat leuk, een cycloopjeskat 😉

 5. In het kader van de opstoot van Eelde in de vaart der volkeren, heet het vliegveld tegenwoordig Groningen Airport Eelde (https://www.groningenairport.nl/). Ze zijn wel zo vriendelijk geweest om Eelde (nog) in de naam te houden. Bij Rotterdam-The Hague Airport hebben ze de oude naam Zestienhoven er maar niet achter geplakt. En de naam Beek is verdwenen bij Maastricht-Aachen Airport. Zo had ik soortgelijk verwacht in het kader van eenduidigheid dat ze vv Eelde wel Groningen-Assen Airport zouden zijn gaan noemen.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s