Spoorkat

Ik stoorde haar bij haar bezigheden: deze kat op een oud zijspoor. Maar je, je wil het koppie van het beest ook wel even van voren zien:
DSC09746
Het was geen verwilderde kat, want dan zou zij ogenblikkelijk weg geweest zijn, maar voor een huiskat vond ik haar wat aan de magere kant. Weldra vervolgde ze datgene waarmee ze bezig was toen ik er net aan kwam rijden, te weten het gebiologeerd staren in het struweel:
DSC09747
Ze verloor haar belangstelling en sjokte voort over het spoor:
DSC09749
Tot ze achter wat onkruid uit zicht verdween:
DSC09750

Advertenties

5 reacties on “Spoorkat”

 1. aargh schreef:

  Katten hebben ’s avonds altijd veel belangrijke bezigheden. Het is wel een dame hoor (driekleurenpoes: http://www.dierenkliniekkenaupark.nl/lapjes )

 2. myx0r schreef:

  ach er zijn allerhande redenen dat een kat mager kan zijn. Wij hebben er een die gewoon niet meer wil eten dan ie eet, van geen enkel voer, en dus altijd mager blijft. Hij vaart er verder wel bij, dus niks aan de hand. Het kan ook zijn dat ie wormen heeft, of dat ie een bepaalde (chronische) ziekte heeft, of gewoon omdat het zomer is; veel katten zijn ’s zomers mager. Overigens vind ik hem er niet té mager uit zien, en hij zit goed in zn vacht, kijkt alert uit zn ogen. Niks aan het handje volgens mij hoor!

  • lottifuehrscheim schreef:

   Ja, het is eigenlijk zo dat vrijwel alle huiskatten aan de dikke kant zijn, zodat we dat als de norm beschouwen. In de natuur moet een kat werken om te eten, en daar stoppen ze eerder mee dan met eten uit een gereedstaand bakje met brokjes.

 3. … en alsof er niets was gebeurd, vervolgde ze onverstoorbaar weg … 🙂


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s