‘Hoop op zegen’

DSC02043

‘Hoop op zegen’ , zo heet de woonboot achter deze entree. Hoewel het een motorloos scharkje betreft met een schuine, huiselijke, rietgedekte kap, waarvan de schoorsteen is ingelegd met natuursteen, houdt de bewoner zijn nautische aspiraties hoog, getuige het zeilscheepje en de eendjes op het naambord, naast het anker op de rode brievenbus.

Die brievenbus lijkt nogal ruim bemeten, wat een overvloedige ontvangst van post doet vermoeden, maar de bewoner heet niet zomaar iedereen welkom. De bel op de deur wordt immers geflankeerd door twee bordjes: “Gevaarlijke hond” + “Pas op waakhond; betreden op eigen risico”. Vooral fietsers moeten oppassen gezien het hooggeplaatste verbodsbord. Hun vehikels mogen zij slechts buiten de poort stallen, aldus de waarschuwing eronder. Bovendien begint achter het hek een rookvrije zone. Rokende fietsers moeten dus dubbel op hun tellen passen.

De toegangspartij is verder opgesmukt met enkele ornamenten. Zo zien we een godzilla, een heks op een bezemsteel, een dubbeldekker-vliegtuig en twee leeuwen.

Advertenties


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s