Groningen fietsstad nummer 1? Niet als het aan de Milieudienst ligt!

Gisteravond werd er om een uur of acht, negen al gemopperd door Wim van de Onlanden. Hij was op de fiets van Stad naar Peize gegaan. De fietspaden in de stad waren bagger. Er bleek niet gestrooid. De Drentse fietspaden daarentegen, lagen er mooi schoon bij.

Dan denk je dat de Groninger Milieudienst wel flink zijn best zal doen voor het forenzenfietsverkeer dat maandagochtend o.a. vanuit Peize op gang komt. Helaas, dat bleek een vergissing:

Situatie Johan van Zwedenlaan:
dsc00273
Situatie Hegepad:
dsc00277
Nogmaals Hegepad:
dsc00280
Bij de Eelderbrug:
dsc00281
Op het fietspad langs de Peizerweg was het middelerwijl niet veel beter. Stukjes waren schoon, op andere stukken trok je spoortjes door de proeksel.

En dan denk je dat de Groninger Milieudienst wel zijn stinkende best zal doen voor het forenzenfietsverkeer dat maandagavond  op gang komt, maar de situatie bleek nauwelijks verbeterd. Een eind voorbij de Eelderbrug, net voor de Eendrachtbrug was het zelfs ronduit gevaarlijk: spoortjes door de opgestaste proeksel, links een bus die je passert op 50 cm afstand. Gewoon eng.

Langs het Hoendiep leek het op het fietspad langs de Peizerweg vanochtend: stukken schoon, andere stukken glad. Bij de afslag Diamantlaan weer sporen door de proeksel.

NB: Intussen was het minimaal dooi, zonder sneeuw.  De hele dag is er dus niets gebeurd. Groningen fietsstad nummer 1? Niet als het aan de Milieudienst ligt!

Bij Gravenburg schenen de fietspaden vanochtend mooi schoon te zijn. Het kon dus wel. Iemand merkte tegen me op dat dat de Milieudienst zo weinig oog voor Hoogkerk heeft, omdat hier nauwelijks medewerkers van de Milieudienst wonen. Je zou het bijna geloven.

Advertenties

One Comment on “Groningen fietsstad nummer 1? Niet als het aan de Milieudienst ligt!”

  1. Harmien schreef:

    Misschien gebaseerd op de duizenden fietsen dat overal geparkeerd staat. Station Groningen, plein voor de RUG , in de straten enz.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.