‘Het gevaarlijke liften’

Ben vanavond aan het sneupen geweest in het digitale archief van de Meppeler Courant. Ze proberen daar het wiel opnieuw uit te vinden – apart van Delpher en andere krantenbanken – en in eerste instantie verliep het gezoek nogal moeizaam. Maar na verloop van tijd kwamen er toch ook heel aardige dingen tevoorschijn, zoals het onderstaande verhaal, dat ik nooit eerder gehoord had. De commies waarvan sprake is, was mijn grootvader, wiens ambtenarenwoning aan de Havelter Dorpsstraat blijkbaar wel vaker als een soort van eerste opvangadres voor benarden fungeerde:

Meppeler Courant 7 september 1949.

Meppeler Courant 7 september 1949.


9 reacties on “‘Het gevaarlijke liften’”

 1. hans knot schreef:

  een kwestie van de familienaam Perton in ere houden maar ik vraag me wel af waarom de reclame van het jurkje van de Hema onder het verhaal op de blog betekent of de dame in kwestie niet meer goed gekleed was.

 2. Harmien schreef:

  Misschien zou een datum wat apropos zijn? Het lijkt tenminste voor de tijd dat autoruiten uit veiligheids glas bestonden.

 3. lottifuehrscheim schreef:

  Liften met fiets. Is dat niet iets voor jou, Harry?

 4. Wieneke schreef:

  Laffe rotzakken die hun vieze takken bij vrouwen niet thuishouden zijn van alle tijden. Goed dat jouw opa en natuurlijk ook jouw oma zich over het meisje hebben ontfermd. Zou ze dat hele stuk vanaf de hunebedden hebben gehold? Ocharm!

 5. Attie Tuin schreef:

  Dit zal van alle tijden blijven, woest wordt ik er van.

 6. Reina schreef:

  Herinner me de tijdgeest van de jaren 50 vorige eeuw, een korte rok was voor menig rechter toen nog een verkapte uitnodiging van de zijde van het vrouwelijke slachtoffer. Of wat te denken van de goedbedoelde, maar qua tendens uiterst foute waarschuwing van oudere personen aan meisjes (in mijn herinnering waren dat wel de mannen) “”Geen gezeur van ik wist het niet, broekje uit, had je maar niet moeten liften”, bah, ik word er nog “hellig” om. Reina


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s