Ommetje Ezinge

Op de buienradar in de satellietmodus viel een grote wolk te zien boven Groningen. Maar in het westen kwam de zon erdoor, zag ik. Dus daar  maar heen. Alleen ging de wolk daar even snel heen en bleef het grijs, de hele rest van de middag.

Het baanwachtershuisje bij de spoorwegovergang tussen Den Horn en Aduard, dat voor de spoorverdubbeling zou moeten wijken en voor welks behoud de gemeente Zuidhorn zich nu inspant:


Hetzelfde huisje, nu van de andere kant. Het zou in elk geval niet meer bewoond mogen worden. Tja, ik zou daar zelf best willen wonen, aan dat regelmatige spoorlawaai wen je snel genoeg:

Twee tortelduiven op de tuinschutting van mijn achterneef in Ezinge, vlak na de daad, die in een mum van tijd voorbij was:

Op de terugweg – zwanenveld bij Garnwerd:

Nog een bekend huisje waarmee iets aan de hand is: de Dageraad tussen Steentil en Oostum. Het voorhuis, met het wapen van Veendam-Wildervank, staat er nog, maar achter lijkt er iets verdwenen:

Op de deur een omineus plakkaat van een Engelse firma:

Wat nu de achtermuur is, wordt gestut:

Aardbevingsschadë? Er lijkt te worden geklust, maar er staat geen bouwbord. Een tijd geleden stond het pand te koop. Iemand die weet wat er aan de hand is?

Bij het picknickplaatsje langs de Zijlvesterweg ruimde een vrouw rotzooi op. Dat deed ze op alle bermen tussen de Jumbo bij de Friesestraatweg, Slaperstil en Gravenburg, vertelde ze. Bij die Jumbo kopen scholieren uit Zuidhorn en omgeving ’s middags nogal eens snoep en blikjes fris, waarvan ze de emballage dan in de bermen mikken. De diftar in Zuidhorn zorgt bovendien voor dumping net over de grens van die gemeente, op stad-Groninger grondgebied. De vrouw en haar man hebben weilanden langs de route liggen, ze zijn bang dat de rotzooi dat land inwaait met gevolgen voor hun dieren. Daarom ruimt ze de boel preventief op:


8 reacties on “Ommetje Ezinge”

  1. Petra schreef:

    Hier aan de Peizerweg heb je dat ook… het stuk tussen de school en de supermarkt heet de “snoeproute”. Je kunt als aanwonende die rotzooi van de scholieren wel gaan opruimen, maar ik werk de blikjes etc. meestal de goot in… dan worden ze door de reinigingsdienst opgeveegd. (Op de stoep of in de heg gebeurt dat niet.) Eens per jaar, of zo, worden de kids ingezet bij een algehele opruim-actie, maar enig lange-termijneffect daarvan heb ik nooit kunnen onderkennen.

  2. Het markante doch vervallen pandje is op 7-7-2016 te koop gezet en op 6-7-2016 verkocht 😉 aldus Funda: http://www.funda.nl/koop/verkocht/garnwerd/huis-49804157-oostumerweg-35/ Het is voor wènig te koop gezet, er rekening mee houdende dat er fors aan geklust zou moeten gaan worden. Dus dat is de nieuwe eigenaar nu dan kennelijk aan het doen. Voor de beoogde upgrade hebben in augustus jl. ook al 1 es, 1 kastanje en 1 peer het veld moeten ruimen: https://www.winsum.nl/publicaties/bekendmakingen/kapmelding_oostumerweg_35_garnwerd Geluk bij ongeluk is wellicht dat dit markante pand daarmee voor voorbijgangers beter zichtbaar is geworden, want op StreetView d.d. juni, kort ervoor dus, stond het pandje nog aardig verscholen tussen de bomen.

  3. Hendrika schreef:

    Onder het ‘wapen’ zit een verkeerde link – ik kom in eindeloze lus terecht ;-).
    Zwerfvuil, ik erger me er kapot aan. Hier in de omgeving zag ik vorige week een gemeentemedewerker tot mijn verbazing zwerfvuil in de berm opruimen, en zaterdag was het blijkbaar zwerfvuilopruimdag, toen liepen op hetzelfde stuk weg – langs een vakantiepark – een stuk of 10 mensen op te ruimen. Nu is het voor even schoon, niet voor lang vrees ik.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.