Collega kreeg lintje

Onze collega Harry Timmer (72) is vandaag Ridder in De Orde van Oranje-Nassau geworden.

Hij werkt al vanaf 1995 als vrijwilliger voor de Groninger Archieven, de laatste jaren in toenemende mate voor de website Alle Groningers, waarin alle Groninger akten van geboorte (tot 1917), huwelijk (tot 1942) en overlijden (tot 1967) handzaam samengevat zijn. Die site, zo lezen we in het gemeentelijke persbericht met de motivatie voor Harry’s lintje,

“is onmisbaar geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn Groningse ‘roots’ en heeft per jaar gemiddeld 100.000 bezoekers.”

Waar Harry zich vooral mee bezig houdt is het verwerken van correcties die door de gebruikers van de site aangedragen zijn. Ook spoort hij zelf wel systematische fouten op, met gerichte zoekopdrachten. Mensen die reageren krijgen altijd een berichtje en zo “zorgt hij voor het publieksvriendelijke imago van het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven”. Dit werk doet hij zeer gewetensvol. Daarnaast begeleidt hij vanuit het archief cliënten van de Noorderbrug die er parttime werken. Als hun mentor is hij geduldig en tactvol:

“Hij slaagt er in om voor elke cliënt een persoonlijke aanpak in de begeleiding en de keuze van de werkzaamheden te vinden. Dit resulteert in een substantiële bijdrage van de cliënten aan het project. Daarnaast geeft hij de cliënten het gevoel als volwaardige medewerker te worden beschouwd. De manier waarop hij hierin slaagt verdient groot respect.”

Naast zijn vrijwilligerswerk op het archief is Harry Timmer actief voor de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Groningen.

“Samenvattend kan worden gezegd dat de heer Timmer al meer dan 20 jaar de drijvende kracht van de prestaties van de Groninger genealogie is. Elke dag, ook in het weekend, houdt hij zich bezig met dit werk, zijn grote passie. Daarmee is hij een goede ambassadeur voor de Groninger Archieven en de Groninger genealogie.”


2 reacties on “Collega kreeg lintje”

  1. Reina schreef:

    Mooie foto van Harry en ik kan uit de tijd van Genlias (invoeren akte gegevens) persoonlijk etuigen dat alles wat over Harry Timmer als motivatie voor zijn tot ridder benoemen wordt gezegd, waar is. Reina

  2. Wieneke schreef:

    Terecht lintje dus. Fijn voor meneer Timmer dat zijn werk zo gewaardeerd wordt.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.