Afsluitdijk

Tijd geleden dat ik daar overheen kwam, ik geloof wel 25 jaar:

Volgens enkele informatiepanelen gaat het zaakje er gigantisch op de schop.


5 reacties on “Afsluitdijk”

 1. Reina schreef:

  Wees maar blij dat je er nu langs kwam, want de brug werkt bij warm weer niet altijd goed, er gaat heel veel veranderd worden en dat zorgt ook weer voor rare verkeerstoestanden, maar bovenal, de Afsluitdijk zoals wij die ervoeren tijdens een schoolreisje (b=van wat we er van konden zien vanuit de bus) zal er over een jaar of wat in ieder geval in inze (oude) ogen heel anders uitzien. Haarm en Roelof zongen een aantal jaren geleden een liedje over het verdwijnende Drents, maar volgens mij slaat het op heel veel dingen uit onze jeugd: Maor t was niet good genog, het kon een leven laank niet duren”. Zo gaat het met heel veel dingen, al doet de overheid somns haar best venielingen van vroeger weer goed te maken, o.a. kanalisatie van stromen weer te herstellen in natuurlijke loop, al gaat dat ook weer met problemen gepaard, want als de natuurlijke vijanden van bevers er niet meer zijn, kunnen een paar paartjes bevers na een paar jaar ook weer voor problemen zorgen, ach, soms is het een kwestie van: t is nait goud of t deugt nait. Zolang het maar niet iets is van: t was niks, t is niks en t zal ook nopit wat worden. Reina (en heb een geweldige fietservaring, ook als je aan de andere kant van de Afsluitdijk verblijft, we verwachten natuurlijk wel een paar! foto’s)

 2. lottifuehrscheim schreef:

  Als kind naar Amsterdam over de Afsluitdijk.

  Tweebaans helemaal, de betonplaten door Friesland, kadoeng, kadoeng, Twee rotondes.

  De vader van een vriendje had een Morgan sportwagen, daarmee ben ik een aantal keren mee geweest. Voor al het inhalen, altijd weer spannend, had je wel wat aan dat vermogen.

 3. Simon schreef:

  De magie van de reis begon al in Friesland bij het passeren van het uitheems klinkende
  Zurich ….

 4. Harmien schreef:

  Als tieners vonden we dat Meneer ‘Afsluit’ 🙂 wel wat op een Lenin beeld leek. Blij dat deze er nog staat. Onze laatste keer over de dijk was vlak voor 9/11 . Het zag er toen beter onderhouden uit, ook minder onkruid .


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.