Hulde aan de ontwikkelaars van Microsoft!

De ontwikkelaars van MicroSoft hebben net weer een verbluffend staaltje van hun kunnen afgeleverd. Met het tandwieltje van de muis mag je nu in het fotobewerkingsprogramma onder Windows niet langer in- of uitzoomen op foto’s. Nee, dit was veel te eenvoudig, gemakkelijk en tevens voor de hand liggend. Dit moest om onnaspeurlijke redenen vooral weer eens anders, namelijk omslachtiger en ingewikkelder worden gemaakt. Om in of uit te zoomen op een foto moet je nu met je muis naar een vergrootglasicoontje aan de bovenrand van het scherm, vervolgens op dat icoontje klikken, waarna er een schuifmaatje verschijnt, zodat je daarmee alsnog de mate van het in- of uitzoomen kunt bepalen.

Drie handelingen in plaats van één. Hulde aan de ontwikkelaars van MicroSoft! Waarlijk, het zijn genieën! Ze zijn er weer mirakels goed in geslaagd het plezier van de gebruiker voor een dag of wat te vergallen!

Missie geslaagd!


9 reacties on “Hulde aan de ontwikkelaars van Microsoft!”

 1. gwen schreef:

  Eikels 😦

 2. jetske schreef:

  Tijd om over te stappen op Apple? 😉

 3. Harmien schreef:

  Ja, nu je het zegt….. En ik maar croppen en knippen om het groter te maken , en dus minder scherp 😦

 4. Als je het over het programma ‘Foto’s’ hebt… Als je ‘bewerken’ aanklikt kun je met je muiswieltje wel gewoon in- en uitzoomen.

  • groninganus schreef:

   Beperkt. Bovendien moet je voor scrollen dan weer terug naar de gewone status. Ik blijf het een enorme miskleun vinden, die ook nog eens nergens goed voor is. Een gril van een enkeling die noot aan een gebruikerspanel voorgelegd kan zijn, want dan zou dit acuut zijn afgeschoten.

   • Het is lastiger geworden. Dat is zeker waar.

    • groninganus schreef:

     Onnodig ook, want het door de bestanden heen bladeren kan nog altijd met de pijtjestoetsen. Die functie heeft dus dubbele armslag gekregen en die van in- en uitzoomen is bemoeilijkt.

     Ouwe handschriften die ik wil lezen, fotografeer ik. Op het scherm kan ik ze dan zo groot en klein zetten als ik wil. Deze bemoeilijking kost mij veel extra tijd.

 5. Windows zal wel altijd met ups en downs een ergernis blijven, vrees ik.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.