Ommetje Enumatil – Foxwolde

Tussen Enumatil en de Auwemabrug liepen minstens 12 ooievaars in een perceel hooiland. Dit zijn er 7:

Boerendampartij Ossenweide eindigde in remise:

Lampionnetjes op de Pasop:

Moeder en zoon bij Lettelbert in het land:

De bekende schuur in Leutingewolde:

De jeugd wil ook wat, Foxwolde dacht ik:

Foxwolde of Roderwolde:

Aan het begin van de Onlanden bij Roderwolde staat een nieuwe ANWB-paddestoel. Volgens de ANWB liggen Groningen en Hoogkerk even ver van dat punt af, hetgeen voor discussie vatbaar is:


11 reacties on “Ommetje Enumatil – Foxwolde”

 1. hans knot schreef:

  bij de ANWB denkt me Hoogkerk hoort bij de gemeente Groningen dus afstand gelijk. Ik zie vaak van die afwijkende kilometerstanden.

  • groninganus schreef:

   Die bordjes horen niet gemeenten aan te wijzen, maar plaatsen (en dat doen ze ook in 99 % van de gevallen). De stad ligt gewoon een heel eind verder. Als lokaal bekenden weten we dat wel, maar die paddestoelen bedienen ook totaal onbekenden in deze omgeving.

   Bij Engelbert of Harkstede, staan zelfs fietsbordjes – hoe dichter je bij de stad komt, hoe meer kilometers je nog moet fietsen.

   Een tijdlang heeft de ANWB die bordjes niet voorzien van afstanden. Ik verdenk ze ervan dat ze dat niet meer deden omdat het publiek weinig accuratesse constateerde en dat ook in minder diplomatieke termen duidelijk maakte.

 2. Die keet blijkt, ondanks dat de naam anders suggereert, en ondanks deze verwarrende krantenkop http://www.ditisroden.nl/pages/archiefbericht.php?n_id=17907 (in de eerste alinea beweren ze immers weer iets anders) inderdaad gevestigd te zijn in Foxwolde, wat hier wordt bevestigd: https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2016/09/16/zelfs-oma-danst-met-ons-mee-in-keet . Dat bord sloeg op een tentfeest dat ze hadden. Die Høksons had ik nog niet van gehoord, blijkt een Normaal-achtige dialectband uit Ter Apel e.o. te zijn: https://www.facebook.com/pg/Hoksonsrocknroll/about/

 3. Jos schreef:

  Jeugd van Rowol misschien jeugd van Roderwolde? Die in Foxwol enz.

  • Met Rowol bedoelen ze inderdaad Roderwolde. De keet staat ook vlakbij de kern Roderwolde, daarom zal het ook bedoeld en benoemd zijn als keet van Roderwolde, maar ligt nog nét op grondgebied van Foxwolde, wat je gezien de kleinte als de facto buurtschap van het – ook weer niet heel veel – grotere en bekendere buurdorp Roderwolde zou kunnen beschouwen, dus allicht zal het mede voor de Folwolder jongeren bestemd zijn.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.