In de rij voor gratis patat

Had het nog nooit zo druk gezien op de Hoogkerker wijkmarkt, terwijl ik daar toch al driekwart jaar elke donderdagmiddag een Vietnamees pasteitje kom verorberen. De meestal vrij kalme markt kreeg heden een enorme impuls door de komst van de pseudo-Belg. Kinderen tot 12 jaar konden er een gratis frietje halen, vandaar die rij.

We konden hier in Hoogkerk al patat kopen bij De Banjer (Hoendiep), het Smulhuis (Zuiderweg), De Wichter (Zuiderweg), ‘Welkom’ (Zuiderweg), De Snackkiosk (Jan Ensinglaan), Papita (Zuiderweg, Bangeweer) en Friet&Zo (Zuiderweg bij de Bornstertol). De achtste aanbieder voorziet vast in een behoefte.

Realiseer me dat Hoogkerk daarmee ongeveer op één snackbar per duizend inwoners zit. In de Oosterpoort zal de gemiddelde patatverkoper aardig wat meer inwoners bedienen.


6 reacties on “In de rij voor gratis patat”

  1. Hoezo pseudo-Belg? Is het een niet-Belg die Belgische frieten verkoopt? In die zin vult zijn assortiment dan wel aan op de anderen. En zegt dit iets over de eetgewoonten van de gemiddelde Hoogkerker t.o.v. elders? Geen idee. Het kan ook dat er objectief gezien te veel zaken zijn die eigenlijk per stuk allemaal net te weinig verdienen.

    Zo hebben we hier in Leerdam wellicht genoeg aan 4 shoarmazaken. Dan ziet iemand dat dat goed loopt en denkt ik begin er ook een. En nog een. En nog een. En nu hebben we er ca. 10, waar ik bij de meeste maar zelden iemand binnen zie zitten als ik er voorbij rijd en naar binnen kijk. Wellicht een soort wetmatige cyclus, dat er altijd net te veel zaken komen van een bepaald type, tot er op den duur weer een of enkele afvallen?

  2. Harmiena Nora schreef:

    Meer keuze. Betere concurrentie. Beter voor de klant ?

  3. Simon schreef:

    De Belg Waterloo onderscheidt zich van de de andere aanbieders door op verzoek de friet te bestrooien met “liefdeskruiden”. Misschien zou jij eens kunnen testen in hoeverre deze culinaire toevoeging het gewenste effect heeft (ik herinner me jouw heldere recensie indertijd van de “bourgondier”).


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.