Even naar Stad

Op het terrein bij de vloeivelden van de voormalige Groninger suikerfabriek  trok ter hoogte van het Hegepad een colonne campers, caravans en kleine vrachtwagens binnen. Vroeg me even af of dit de grondkrakers van even verderop waren, maar daarvoor zagen deze wagens er te netjes uit. In deze omgeving zag ik hazen en fazanten, momenteel krijgen of hebben die jongen. Ik zou het jammer vinden als deze vestiging hier van een nieuwe groep ten koste van de natuur zou gaan:

Een pagode-achtig gebouwtje in het bosje bij de Wolvendijk:

Graffiti met horizontaal Amsterdams stadswapen, viaduct Stadspark:

Het noordelijke en oudste deel van de Grunobuurt ligt na de sloop al geruime tijd braak – alleen een blokje aan het Hoornsediep houdt nog manmoedig stand:


4 reacties on “Even naar Stad”

 1. aargh schreef:

  Ik ben eens even gaan kijken bij deze nieuwe groep. Er hangt een mededeling bij het door hen geforceerde hek waarop staat dat nieuwsgierigen welkom zijn, en daarboven hangt een briefje waarop ze zichzelf voorstellen. Zij zijn een: “creatieve flexibele woongroep” bestaande uit twaalf personen, twee honden en een kat, met uiteenlopende hobby’s en werkzaamheden zodat ze elkaar goed aanvullen. Zij ontplooien projecten, en zijn geïnteresseerd in duurzaam en zelfvoorzienend wonen. Zo heeft men op de vorige locatie een regenwatersysteem aangelegd voor sanitaire voorzieningen. De groep heeft zich nu hier gevestigd zonder toestemming van de gemeente maar hoopt het initiatief in samenspraak met de omwonenden te kunnen voortzetten. De groep staat los van de stadsnomaden die langs de spoorweg gevestigd zijn. Er is ook een telefoonnummer vermeld waar je naar kunt bellen.
  Pretenties genoeg, maar ik zie dat mooie wilde stukje stad vol natuurlijk leven sluipenderwijs naar de knoppen gaan.

  • H.Torenbeek schreef:

   Een soort hippie-zigeuners met ‘goede’ voornemens…..en als genoeg buren het met je eens zijn, blijven onder de radar werken.

  • groninganus schreef:

   Vanochtend stond een stuk in de krant, waaruit blijkt dat de 12 grondkrakers daar z.s.m. moeten verdwijnen. Het terrein is van de gemeente, die geen toestemming voor hun vestiging geeft. Volgens het stuk wil de gemeente hier woningen bouwen, volgens mij is dat nog een kwestie van jaren.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.