Laatste stukje Drachtster tramlijn verwijderd

Het viel me vanochtend al op: een zware gele machine op het laatste stukje doodlopende spoor langs de Peizerweg. Vanmiddag laat bleken alle bielzen en sporen verwijderd:

De blik naar het oosten:

De blik naar het westen:
Ruim vijf jaar geleden werd het spoorlijntje, ooit aangelegd voor de NTM of Drachtster tram, nog opgeknapt. Het fungeerde toen nog af en toe nog als opstelstrook voor het rangeerterrein bij het station. Van die functie getuigt nog een mooie, winterse foto. De laatste jaren heb ik geen trein meer op het spoor zien staan. Wellicht dat men ’t daarom tijd vond, het op te ruimen.

Advertenties

5 reacties on “Laatste stukje Drachtster tramlijn verwijderd”

 1. Harm schreef:

  Goh… toch best wel jammer eigenlijk. Zo’n stukje nostalgie…. Kan me nog heugen dat het treintje reed bij Hoogkerk langs, langs de Peizerweg. Nu is er volgens mij weinig meer wat nog aan dat spoorlijntje herinnert.

 2. In Drachten herinnert alleen een oude, maar mooi gerestaureerde locomotief op het Philipsterrein nog aan het spoor dat Smallingerland’s hoofdplaats ooit met Groningen verbond.

 3. Harmien Torenbeek schreef:

  Het zou volgens mij ook passend zijn om een stukje van haar geschiedenis bv 10 m ergens dichtby Groningen op plaats te laten als ‘het andere einde van de rit’ . Op het eerste gezicht dacht ik dat je photos die bedoeling vastlegden….

 4. Louis schreef:

  Trein zien rijden, soms met iemand ervoor lopend, zoals bij de bocht in Peize. In Peize was ook een rangeerplaats met laad- en los-mogelijkheid, tegenover de melkfabriek.

 5. Moniek Baars schreef:

  Och. De rode trein. Wat was die mooi, en wat raar dat ik die helemaal was vergeten.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.