Pictogrammenbillboard

Zag vanmiddag langs de Verlengde Lodewijkstraat een billboard met dezelfde soort pictogrammen als laatst in Oost-Groningen. Dit keer was het billboard echter portrait (rechtopstaand) in plaats van landscape (liggend):

Nog steeds niemand die weet wat dit beduiden zal? Of zou het reclame voor de posterplakker zelf zijn?

Het antwoord (met dank aan A.IJ. van den Berg via Twitter en T. Hulshoff alhier:

Het buitenreclamebedrijf Exterion wil tonen hoe trots het op Nederland is. Vandaar de pictogrammen met iconen of dingen die typisch Nederlands zijn. Je kunt ook zelf een icoon aan ze voorstellen of de posters bij ze bestellen. Zie hun website, waarop elk icoon een korte verklaring krijgt.


4 reacties on “Pictogrammenbillboard”

 1. Geen idee. Trachtend mij te verplaatsen in een doorsnee buitenlandse toerist (dan wel een VVV die buitenlandse toeristen wil lokken), zou ik geneigd zijn te denken dat dit objecten zijn waar Nederland bij mensen in andere landen bekend om is. Daarentegen lijkt het niet valide om een wellicht vermeend promobord dat buitenlandse toeristen hierheen zou moeten lokken, in welke NL plaats dan ook te plaatsen. De enige die voor mij uit de toon valt is dat ’88. Maar ik bedenk me net, als niet-voetballer, dat dat wellicht een jaar is waarin Nederland het WK Voetbal heeft gewonnen? Ah, even Googlend zie ik dat ik er maar een lettertje naast zit; het betrof het EK… 😉 Zie https://isgeschiedenis.nl/nieuws/ek-voetbal-1988-nederland-wordt-europees-kampioen

 2. T. Hulshoff schreef:

  Zie

  iconischnederland.nl/

  Gevonden via google image search

 3. Mathilde schreef:

  in Arnhem zag ik er ook een, maar dan vanaf de achterkant. Er zat blijkbaar niets achter, en de poster is redelijk doorschijnend. Het was een onwezenlijke ervaring: voor de iconen maakt het niets uit, maar Nederland was in spiegelbeeld. Het duurde een halve seconde voordat ik zag wat ik zag. Raar.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.