Bessie met strikmuts

Dit kregele, maar helaas naamloze besje met strikmuts uit Uffelte stond in 1926 in Eigen Erf. Dat blad was een pendant van Het Noorden in Woord en Beeld, maar dan gericht op Overijssel en de zuidelijke helft van Drenthe. Eigen Erf kwam in deze wat meer armoedige streken commercieel veel minder van de grond dan Het Noorden in Woord en Beeld, dat zich toelegde op Groningen en Noord-Drenthe, en er zijn dus ook veel minder exemplaren van bewaard, maar gelukkig had men in Twenthe nog een set liggen, die nu door Delpher gedigitaliseerd en op het web gezet is. Mooi bladtien jown!

Vanaf eind 1923 woonden mijn grootouders jarenlang in Uffelte. Als belastingkommies kwam mijn grootvader met vrij veel mensen in aanraking, hij zal de oude vrouw vast hebben gekend.


4 reacties on “Bessie met strikmuts”

  1. Attie schreef:

    Leuke foto.

  2. Harmiena Torenbeek schreef:

    Inderdaad een mooi beeld van een vrouw op leeftijd. Ze is daar iemand’s dochter, zuster, vrouw, moeder, oma, weduwe misschien… Ik zie haar bepaald niet als knorrig of prikkelbaar. Portretten van wie dan ook in die tijd, waren gespannen met wachten op de man onder die zwarte doek en de plotselinge ‘flits’, en het was lang niet de eerste keer raak. Voor een klein jochie zou ze er toen misschien ietwat intimiderend uitzien. Nu kijken we met kippevel en Respecl in ons eigen ‘schoenendoos’.

  3. Wieneke schreef:

    Gezellig omaatje 🙂


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.