Royale waarschuwing

Had dit bordje niet eerder opgemerkt,. Het staat bij het pad langs het Wolddiep, in Enumantil.

DSC03201

DSC03203


9 reacties on “Royale waarschuwing”

 1. Geniaal! Ik ben als taalfreak en redacteur een groot liefhebber van goed gevonden woordspelingen, vooral zinnen die je op meer manieren kunt uitleggen door een woord in die zin dat sec verschillende betekenissen kan hebben, waarbij we uit de context van de zin natuurlijk wel begrijpen wat er bedoeld wordt. ‘Normale’ mensen die die ‘tik’ niet hebben, zien dat vaak niet. Dan attendeer ik iemand daarop, dat die en die zin ook iets heel anders zou kunnen betekenen als je woord X de andere betekenis toekent die het ook zou kunnen hebben.

  Soms rij ik wel eens ergens door het landschap met mijn vrouw of anderen en trap ik ineens op de rem, waarbij men dan vreemd opkijkt van wat heeft ie nu weer gezien. Dan hou ik me van de domme en zou ik iets dergelijks als dit bedacht kúnnen hebben, waarbij ik net doe of ik de context niet begrijp en tegen mijn reisgenoot zeg: “Goh wat gek, waarom zou het hier nu glad zijn als Willem-Alexander hier voorbij komt?” Dan zie je ze even denken voor het kwartje valt. 🙂

  • Harmiena Torenbeek schreef:

   Inderdaad heel leuk gedaan. En fijn dat U de genie hierachter erkent. Maar ik vind het wat pretentieus dat U dit bepaalde voorbeeld iets vindt waarover een ander misschien minder-‘taalintensieve’ ziel dan U, even moet denken. Echt ? OMG, het is een bord met een plaatje. Een kind kan de was doen.

 2. johannareezigt schreef:

  Fantastisch!


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.