Kledingbranche in Groninger binnenstad dankt omzetdaling deels aan zichzelf

Was vanmorgen om 9.00 uur in de binnenstad om een nieuw jasje te kopen. Ben in totaal vier winkels afgegaan, groot en klein, in de Herestraat en in de Ebbingestraat, zaken waar ik anders ook wel kwam. Ik was er zo vroeg, omdat ik geen zin had om tussen de coronaverspreiders en onverschillige zultkoppen door te moeten laveren. Vooral nu niet, nu we sprintend naar een tweede golf gaan.

Helaas: geen enkele winkel bleek open. Ze maakten allemaal pas om 10.00 uur de deuren los. Kennelijk mogen alle klanten van de Groninger kledingwinkels Russische roulette spelen.

De laatste tijd hoor je die branche, vooral ook hier in Groningen, steen en been klagen. Gedwongen thuisblijvers voelen nu eenmaal minder de drang om netjes voor de dag te komen, ze stellen hun aankopen uit tot betere tijden of melden zich bij de een of andere webwinkel. Dat is iets waar ik me tot nu toe verre van heb gehouden, maar waar ik nu toch aan ga denken. De kledingwinkels in Groningen zijn mij in ieder geval kwijt als klant.


5 reacties on “Kledingbranche in Groninger binnenstad dankt omzetdaling deels aan zichzelf”

 1. Hier in Drachten heb ik ook al eens het idee gekregen dat de openingstijden van winkels steeds meer te worden afgestemd op de sluitingstijden van de lokale horeca.

 2. Harmiena Torenbeek schreef:

  Met minder omzet moet men wel gaan inkorten in de openings/sluitings tijden zodat de vaste kosten en lonen minder zijn. Dus gebeurt dit het beste in de minder bezochte tijden. Het is economie en niets persoonlijks. De huur blijft hetzelfde. Wees blij dat ze er nog zijn.

  • groninganus schreef:

   Dat geschrapte uur is best rendabel te maken door juist speciaal op de oudere klant te mikken. Juist in deze coronatijd bestaat daar behoefte aan. Als daar niet op ingespeeld wordt, kan je dat zien als een gebrek aan ondernemingszin.

   • Harmiena Torenbeek schreef:

    ‘De klant is Koning’ hoeft echt niet zo veel meer. Het is voor iedereen wat meer geven dan nemen in deze tijd. En dat ouderen-uur zou mogelijk wel opgeschoven kunnen worden. Wie weet, misschien valt er over te praten?

 3. petra1945 schreef:

  Met mijn drogist is het ook zo… die begint om 10 uur terwijl ik eerder in de stad ben. Dus ga ik naar de/het Kruidvat verderop, want die is wél gewoon om 9 uur open. OK, ze zullen mijn aankoop niet missen, maar toch.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.