Lomperik

Er ontvouwde zich gister een aardige conversatie op Twitter. Iemand uit Eindhoven, Guido de Greef, had hier in Groningen de hoogste postcode van Nederland (9999 ZZ) bezocht, bij de Knolweg onder Stitswerd. Omdat hij beweerde dat hier geen mens woonde, en ik me dat anders herinnerde van mijn fietstochten, ging ik eens bij Google Maps te rade, waaruit bleek dat er inderdaad nog een handvol boerderijen aan de Knolweg staat, die zo te zien ook nog in vol bedrijf zijn. Dat merkte ik dus tegen Guido op, waarna ene Miedema van even boven Leeuwarden erop insprong met een opmerking over Groningers die niet als grap of ironie gemarkeerd was en die ik dus wel moest zien als onaangenaam, kwaadaardig en ziek:

Vervolgens kreeg ik geen antwoord meer en bleek dat meneer me zelf had geblocked! Blijkbaar kon of wilde hij inderdaad niet normaal doen en het ook in eigen hand houden. Uiteraard heb zijn block toen maar beantwoord met dezelfde dienst. Heb nog even gekeken of hij die block van hem nog voor de ‘omstanders’ motiveerde. Dat deed hij inderdaad: ik was een “dramaqueen” in zijn ogen. Nou, dat maakt mij totaal niet uit, daar kan ik wel mee leven.

Waar ik niet tegen kan zijn lomperikken die onder het mom van ‘asperger’ (uit zijn eigen bio) denken maar alles te kunnen uitkramen. Hij komt er dus bij mij niet meer in en de schaamlap ‘asperger’ geldt voortaan als een flinke waarschuwing voor het aangaan van Twitter-conversaties met figuren die zich daarmee denken op te sieren. Bij deze wil ik die waarschuwing ook graag doorgeven: ga nooit zomaar een gesprek aan met een dergelijk figuur: voor je erop verdacht bent, word je onthaald op op volstrekt ongevoelige botheden.


13 reacties on “Lomperik”

 1. Christina schreef:

  De grappige strijd zoals beschreven door Driek van Wissen vind ik altijd hoogst vermakelijk. Maar omdat de meeste Groningers Friezen zijn (van afkomst iig) heb ik altijd vermoed dat die rivaliteit niet diep ging. Heb ik me vergist? Als Sallandse snap ik de nuance niet. Wij hadden ook van die rivaliteitjes in Salland met Twente bijvoorbeeld, maar dat kwam meer voort uit vriendschap dan uit onmin en ging nooit diep.

  • groninganus schreef:

   Hier ook niet hoor. Gewoonlijk is het tamelijk goedmoedig. Hier werd geconverseerd over iets Gronings, waar meneer met een niet nader gemarkeerde, en daarom volstrekt ongepaste opmerking op insprong.

 2. Ximaar schreef:

  Ik zou gestopt zijn na ‘Zijn Groningers mensen?’

  Doorgaan na dat soort opmerkingen levert meestal kinderachtige welles/nietes-‘discussies’ op.

 3. Ach, ’t is Twitter, denk ik dan altijd maar.

 4. aargh schreef:

  Als er geen mensen woonden was er geen post, en dus ook geen postcode. Maar misschien is dat in Friesland anders 😉

  • Harmiena Torenbeek schreef:

   Is de postcode niet aangepast aan bv kadastrale woonadressen, bewoners of niet.

   • groninganus schreef:

    Aargh, Harmina,
    De stelling van Aargh klopt niet. Het werd uitgelegd op Twitter. 🙂 De postcode 9999 ZZ heeft inderdaad geen reële adressen, maar wordt door programmeurs gebruikt om dbases met adressenlijsten te testen (of zoiets).

  • Frank van den Hoven schreef:

   1. Er zijn inderdaad straten, wegen en paden in ons land met een straatnaam maar zonder postcode, omdat er niemand woont, er daarom ook geen postaal ‘afgiftepunt’ is en daarom ook geen nut en noodzaak om er een postcode aan toe te kennen.
   2. Oorspronkelijk ging het bij de toekenning van postcode/huisnummer alleen om postale afgiftepunten (woningen en bedrijfspanden). Sinds de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) die in 2009 in werking is getreden, moeten ook objecten als bijv. elektriciteitshuisjes een huisnummer hebben, zodat ze bij calamiteiten aan de hand van een navigatiesysteem makkelijker te vinden zijn. In die zin kunnen er enkele straten in ons land zijn bijgekomen die geen woonhuizen of bedrijfspanden hebben maar toch een postcode hebben.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.