Windmeerit vanaf Olderberkoop

Had van mijn broer nog een enkel reisje met de fiets achterop zijn auto met een bestemming naar keuze tegoed. Het doel werd Olderberkoop in de Stellingwerven, na een bezoekje daar in de omgeving aan mijn andere broer.

Die heft deze kamperfoelie in de tuin:

Bij de romaanse kerk van van Olderberkoop stikte het helaas van de fietsen – er was kennelijk een of andere festiviteit aan de gang. Dan maar direct op de fiets terug. Aan de Grindweg bij Nijeberkoop deze Sint Maarten (tenminste, daar hou ik hem voor, al ontbreekt de bedelaar):

Vervallende schuren bij Makkinga, waar mijn vader ook nog klanten had zitten::

Uithangbord van een ouwe? herberg in Oosterwolde:

Familiewapen op de kerk van Oosterwolde, vernield door radicale patriotten even na 1795:

Sluisje bij Veenhuizen:

Zoals ieder jaar een strook zonnebloemen aan de zuidkant van Langelo. Nu, aan het begin van de avond, zat het zonlicht er perfect achter:

Bij de beek tussen Langelo en Roderesch waren geen weidebeekjuffers te bekennen, mogelijk was het daarvoor al te laat. Maar er stond wel een aardig plantje op de oever:


5 reacties on “Windmeerit vanaf Olderberkoop”

 1. Het Wapen van Ooststellingwerf is, schat ik, een jaar of 35 oud. Daarvoor zat een Chinees restaurant in het pand. Dus een Hamming (Of kroeg van Klaas) is het niet, maar voor een dranklokaal is 35 a 40 jaar tegenwoordig best respectabel. (Ik mis café Mulder).

  • groninganus schreef:

   Peter, het uithangbord lijkt me vrij nieuw, maar ik vraag me af of de naam niet (veel) ouder is. Ik vond een oudste melding als hotel met vergaderzaal te Oosterwolde in de Provinciale Drentsche en Asser Courant van 3.2.1898:
   https://resolver.kb.nl/resolve?urn=MMDA03:000104005:mpeg21:p003

   • Interessant Harry! De naam is dus al behoorlijk oud, en het pand waarin het huidige café zit is ook niet het jongste. Ik heb gezocht maar kon niet de locatie vinden van Het Wapen in 1898. Dus het is goed mogelijk dat het café nu een soort voortzetting is van de oorspronkelijke uitspanning. Ik kan me nog wel herinneren dat de kroeg door de toenmalige (?) uitbater geopend werd nadat het een Chinees restaurant geweest is. Wie nu de eigenaar is, weet ik niet.

 2. Harmiena Torenbeek schreef:

  ‘Het leven imiteert kunst’. Die kamperfoelie doet me denken aan een botanische tekening die ik ooit had. Moeilijk te zeggen welke mooier is.

 3. Arend Galrood schreef:

  Oldeberkoop ken ik heel goed. Prachtig dorp. Mooie foto’s.En jaarlijks de “Open Stal”, een leuke
  mooie kunstroute.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.