Ruinerwold, Ruinen, Ansen

Rietdekker aan het werk, nogal een stoffige aangelegenheid en ook niet goed voor de knieën:

Haan op het dak van een helaas sterk verwaarloosd Jugendstilpand:

Datzelfde pand heeft een fantastisch balkonhek:

Snijraam, op het oog Biedermeyer:

Snijraam, op het oog Empire, van een gestileerd alziend oog:

Hek bij antiekboerderij met twee pauwen en een lier:

Schaif stait laif, zeggen ze dan op zijn Gronings:

Best veel mensen hebben geen greintje gevoel voor esthetiek. Mooi oud pandje goeddeels aan het gezicht onttrokken door plastic hooibalen:

Alle foto’s tot nu toe betroffen Ruinerwold en dan vooral de Larijweg. Deze schuur met drie verschillende soorten dakbedekking staat op de Ruinerwoldse kant van Ruinen:

Ansen – zonnebadende geit op bekeutelde tafel:

Drenthe vergrijst, Zuidwest-Drenthe doet dat nog sterker. Dit bord in Ansen waarschuwt tegen overstekende Drenteniers:

Een van de weinige overblijfselen van de borg Rheebruggen tussen Ansen en Uffelte, een keramisch ornament, vermoedelijk afkomstig van een schouw uit de zeventiende eeuw en ingemetseld in de voorgevel van een boerderij op het gelijknamige landgoed:


4 reacties on “Ruinerwold, Ruinen, Ansen”

  1. Magdalena schreef:

    Bekijk de foto’s met een stille nostalgie, terugdenkend aan mijn trainingsweekenden in Havelte. Om 3.50 in de ochtend uitkijken over het Meeuwenveen met de gedachte “wat doe ik hier in vredesnaam” XD.

    Dank dat je ons meeneemt op je toeren 🙂

  2. Prachtig, dat waarschuwingsbord voor overstekende Drenteniers. Ik heb die nog niet eerder gezien. Jij wel Harry, of zou Ansen hiermee een verkeersbordmatige primeur kunnen hebben? Je zou haast denken dat het een geintje is, maar de constructie ziet er wel serieus uit, het lijkt geen tijdelijk bord i.v.m. een of andere feestelijke gelegenheid ofzo, bijv. een satirisch bord voor een Ansense mevrouw die Sarah heeft gezien. Zit hier wellicht een woonzorgcentrum in de buurt?

    • groninganus schreef:

      Bord staat gewoon bij de weg in de buurt van een aantal horecagelegenheden. Overigens kan de gemeente het zo laten weghalen, als ze wil – zie mijn dossier egelbordje:

      Gemeente vervangt illegaal egelbordje door officieel exemplaar

      • Dank voor de tip. Dat bord in de Oliemulderstraat in Groningen is weer een uniek verkeersbord. Leuk. Daar ga ik een overzicht van maken, want heb door de jaren heen al een aardig aantal unieke verkeersborden voorbij zien komen. De Oliemulderstraat is overigens de enige straat in ons land die zo heet. Daar zou je er wel meer van verwachten. Het verkeersbord in Ansen ziet er in tegenstelling tot dat in de Oliemulderstraat wél officieel uit, maar is het vast niet. Dan kan de gemeente het inderdaad laten weghalen. Soms laten ze dat soort borden uit coulance hangen, als ze wel een zeker maatschappelijk nut hebben en er geen misverstanden door kunnen ontstaan of het geen rechtsgevolgen heeft. Dit is nog een mooi voorbeeld: https://www.plaatsengids.nl/saasveld


Mijn gedachten hierbij zijn:

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.