Verkeerde borden, heldere visie

De gemeente heeft het fietspad langs de Peizerweg vorige week bij gedeelten van een nieuw laagje steentjes laten voorzien. Hoe zij tegen dit fietspad aankijkt, wordt in één oogopslag duidelijk uit de waarschuwingsborden:
003
De automobilist wordt gewaarschuwd tegen opspattend gesteente en slipgevaar. Of een fietser hier wat overkomen kan, maakt totaal niet uit.


9 reacties on “Verkeerde borden, heldere visie”

  1. Meindert Johannes schreef:

    Er zijn nu eenmaal geen borden waarop een slippende fiets of een fiets met opspattend steenslag staan, zie ook http://www.verkeersborden-oefenen.nl/betekenis/j20-slipgevaar.html en
    http://www.verkeersborden-oefenen.nl/betekenis/j25-losliggende-stenen.html

  2. BlaDeBla schreef:

    Op het fietspad van het jaagpad, tussen de ACM-brug en Herman Colleniusbrug, is recentelijk ook een dergelijk laagje neergelegd. Het pad is voorzien van dezelfde waarschuwingsborden. Ik liep er vanmiddag langs en het viel me weer op dat het bovenste verkeersbord zo vaak in verkeersituaties samen gaat met het onderste, dat het wellicht handiger is er een gecombineerd bord voor te ontwerpen. Ach, en dan direct gecombineerd met een fiets 🙂

    De toplaag van dit fietspad verkeert niet in hele goede staat. Is het strooien van grind wellicht een oplossing om groot onderhoud nog even uit te stellen?

  3. Moniek schreef:

    Ik begrijp dat hele stuk niet. Die spoorwegovergang is zo ongelooflijk achterlijk geregeld. En hoeveel fietsers komen daar dagelijks wel niet langs?

  4. Is toch een kwestie van abstractie.

    Verkeersborden zijn abstracte symbolen die niet letterlijk betekenen wat zij afbeelden.
    Dat is het verschil tussen een tekening en een glyph. De auto op het bord staat voor een willekeurig voertuig. Motorrijders of vrachtwagenchaufeurs, of eigenaren van Jeeps, zouden soortgelijke klachten kunnen opwerpen als jij, als ze geen rekening zouden houden met de abstractie.

    Onze ‘A’ is tenslotte ook een omgekeerde runderkop, maar daar hoor je de Alpaca’s ook niet meer over klagen.

  5. Niels schreef:

    En wat moet je als fietser doen tegen opspattend grind? Een regenpak aantrekken?

  6. Pieter Jan schreef:

    Waarom strooien ze uberhaupt steentjes op een fietspad? Willen ze fietsen graag ontmoedigen?


Mijn gedachten hierbij zijn:

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.