Ooievaarsnest gekraakt

Een creatuur van Noord-Afrikaanse komaf heeft het ooievaarsnest bij de boerderij van Hoffmans buitenreclame aan de Van Zweedenlaan bezet:

001
“Ze passen brute kracht toe om het nest van een andere vogel in te pikken”, zegt de Wikipedia over nijlganzen.  Hier was dat waarschijnlijk niet nodig , want ik heb dat nest nog nooit bewoond gezien. Er zit te weinig ruimte omheen, de paal is te kort of staat te dicht op de bomen, wie weet wat de oorzaak is van de onbewoonde staat mag het zeggen. In elk geval haalden onze autochtone eibers er tot nu toe hun snavels voor op.

006b

Zoals op bovenstaande foto uit een iets andere hoek te zien is, groeide er zelfs al een mooie pol gras op het nest. Dus die gans kan lekker snacken zonder dat hij de deur uit hoeft.


4 reacties on “Ooievaarsnest gekraakt”

  1. Prachtig. in de cultuurhistorie noemt men dat een ‘zinvolle herbestemming’. Talking about eibers: weet iemand of in Eibersburen (buurtschap van Lutjegast) ook nog daadwerkelijk ooievaars broeden? De buurtschap is er kennelijk naar genoemd, maar dat dateert wellicht al van eeuwen her. Ben er eens over de provincialeweg langs gereden, maar had toen geen tijd om te kijken of ik wellicht een der plaatsnaamborden op de foto zou kunnen zetten met een ooievaarsnest op de achtergrond, ter visualisatie van de etymologie.

  2. Ik heb het niet zo op nijlganzen, herrieschoppers zijn het met hun boeventronies.

  3. Otto S. Knottnerus schreef:

    Neemt de ontsnapte knuffelafrikaan de plek in van de Afrikaanse seizoensmigrant.

  4. M.Krooshof schreef:

    Wat geweldig dat je dit net zag.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.