Achterstewold

Twee Belgische (?) paarden kwamen de hoek om stuiven; een woerd maakte dat hij wegkwam:


Finish. Hierna deden ze of er niets gebeurd was:

Kop van een edel dier dat geen kop maar een hoofd heeft:

De ander hield meer afstand en ging hooi happen:


6 reacties on “Achterstewold”

  1. Mooie treffer met die gevaarlijk overstekende eend. 🙂

  2. Reina schreef:

    Rie daor vaok laangs, gewoon veur dei peerden, aan aaner kaant van wèg lop vaok ain allain, zel wel soort van geboortebeperking wezen. Misschien Belgen, misschien ook wel Brabanders of een ander koudbloedog paardenras. Koudbloeden worden niet onder de edele paarden gerekend en hebben dus koppen en bekken, maar misschien had ons schoolhoofd dat wel verkeerd begrepen. Arabieren en Grunnegers en Oldenburgers hebben het voordeel van de twijfel en hebben wel hoofden en zo, pure trekpaarden zijn blijkbaar knechtenvolk, de warmbloeden van adel, verschil moet er zijn, dacht men vroeger en Russische hitten, werkpaardjes pur sang, maar ook wel rijdieren, hadden dan ook dat voordeel van de twijfel, dus hoofdjes en beentjes… Kan trouwens nergens het ras Russische hit of paardjes vinden, een asbakkenras onder de paarden misschien, ze werden volop aangeboden in krantenadvertenties, maar zelfs geen foto. Reina

    • groninganus schreef:

      Zoek voor foto’s maar op Rodermarkt, dat was bij uitstek de paardenmarkt voor hitten of kleine trekpaarden. Vandaar dat er nogal eens zigeuners op afkwamen. O, daar kan je ook op zoeken, natuurlijk.

  3. jan van Bolhuis schreef:

    Waarom zou een paard (warm- of koudbloedig, ik zou het verschil niet weten) edeler zijn een hert, of een kakkerlak? Disciriminatie op basis van ras. En wat doet de Partij voor de Dieren hieraan? Ook paarden hebben wat mij betreft gewoon koppen en poten. Ga maar na waar de uitdrukking “breek me de bek niet open” vandaan komt.
    Inderdaad, van paarden.

  4. Frans van Woerkom schreef:

    Aan hun bell bottom trousers te zien zijn het typische brouwerijpaarden. Of de brouwerij doet in pils, stout of triple, vol, koel of warm gedronken, willen ze niet weten. Alleen dat ze toffe jongens zijn.

  5. H.Torenbeek schreef:

    Kan zijn dat het een bepaald ras dat momenteel in de rui is maar het lijkt me dat deze twee wel wat vaker tegen een roskam aan mogen leunen….


Mijn gedachten hierbij zijn:

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.