Ondernemen op je rug is niet grappig, vindt de RUG

Geplaatst op 28 april 2008

Volgens Ritzo ten Cate reageerde de RUG “ietwat onblij” op de posteractie, waarmee hij en de zijnen reclame maakten voor de minor ondernemerschap:

“…lieten we een drietal OndernemenopjeRuG.nl posters maken en doorheen de gehele stad verspreiden. Studenten vonden het grappig en ook de UK zag er de lol wel van in. Zojuist (negen uur ’s avonds!) werd ik echter gebeld door het hoofd communicatie van de Rijksuniversiteit Groningen in hoogst eigen persoon. De RuG euh Rijksuniversiteit Groningen ziet er de lol niet van in… ondernemenopjerug. Platte humor… niet grappig. Blijkbaar mag je niet communiceren op een manier die aanspreekt. Jammer…”

Update dinsdag 11.10 uur:
Ook Henk Sol, de decaan van bedrijfskunde, heeft Ritzo ten Cate gebeld:

“Meneer Sol vond bij ondernemenopjerug.nl ‘ook voor jongens’ niet passen in de communicatie stijl van de faculteit. Heeft-ie eigenlijk ook wel een punt…”

Reacties op de Twittersite van Ten Cate


10 reacties on “Ondernemen op je rug is niet grappig, vindt de RUG”

  1. George Rebel schreef:

    Piet Bama en de Huisstijlpolitie!!!!!!!!

  2. jacob schreef:

    Ik vind het wel grappig. Maar ga hierover niet bellen.
    Heb tot nu al 12 lachsalvo’s voortgebracht.
    Om verschillende redenen. Vind het heel goed, mooi en intelligent gedaan.
    13.

  3. Ooit heb ik een lastige dame, die mij op het drukste van de dag ongevraagd lastig viel met telefonische reklameprietpraat, verteld dat ze beter op een eerlijke manier de kost kon verdienen. Bijvoorbeeld op haar rug. Het werd mij niet in dank afgenomen, een mannelijke collega bleef terugbellen. Ik had raak geschoten.

    Een goede grap is alleen goed als de dames er ook op kunnen lachen. Ik weet niet of dat hierboven het geval is. In mijn geval was dat helemaal niet de bedoeling. Toch denk ik achteraf dat je er niet veel mee bereikt.

  4. jacob schreef:

    Dames moeten er ook om kunnen lachen, immers: ook voor jongens.
    16.
    17.

  5. Wieneke schreef:

    Nou ja, de RUG is een eerbiedwaardig instituut en men is daar wellicht bang dat de verplatting gaat toeslaan als ze dit soort dingen goedkeuren. Persoonlijk kan ik om de boodschap niet eens glimlachen. Ik vind het flauw eigenlijk.

  6. JP schreef:

    @Otto: no sweat, als telefooncolporteurs je bellen, is alles geoorloofd. Ik vind het eigenlijk wel adrem van je 😉
    Onlangs werd ik zo’n 6x in 2 dagen gebeld door het call center van de ‘Nederlandse Energie Maatschappij’ (zie in verband hiermee o.a. http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=47921 , een zeer agressief oplichtersbedrijfje), 6x hoorn erop uiteraard, maar ze blijven terugbellen, dus tijd voor een pervers tegenscenario. Van ‘hoe heet je’ via ‘wat is je voornaam’ en ‘wat voor kleren heb je aan’ uiteindelijk naar de onderbroek, en de vulling daarvan. Vanzelfsprekend alles met juiste intonatie (Van Kooten’s ‘vieze man’). Plat? Uiteraard, zo plat mogelijk. En hopen dat ze het gesprek opnemen (want dat doen ze), zodat ze nog eens lekker kunnen naluisteren. Geheel indachtig die fantastische anticolportage video/hoorspel die Gelkinghe hier al eens plaatste (wat is daar ook alweer de link van, Harry? Hilarisch …). En inderdaad, de 7e keer weer die lekkere jongen aan de lijn. Maar helaas, hij haakte al (nou ja, toch vijf minuten aan de lijn gehouden) af bij de algemene ‘kleren’ vraag. Ik had me nog zo verheugd op het volledige scenario. Maar goed, ze hebben sindsdien niet meer gebeld, ik ben definitief een ‘lost case’.
    Dus: heb geen meelij met slash wroeging ten aanzien van dat soort volk.

    Voor het overige, voor degenen die twijfelen of ze iets leuk ‘mogen’ vinden: Freud heeft een interessant werk over humor geschreven, beslist aanbevolen …

  7. Gelkinghe schreef:

    @JP,
    Ik had de moed al opgegeven, na het zoeken met trefwoorden als telefoon, telefonische, call, en callcenter/centre en het afgrazen van de hele rubriek webdinkies, toen mij alsnog het trefwoord wraak inviel, en bij dit logje van februari 2007 kwam:
    http://gelkinghe.web-log.nl/gelkinghe/2007/02/zoete_wraak.html
    Rechtstreeks:
    http://howtoprankatelemarketer.ytmnd.com/

  8. jacob schreef:

    humor vind ik heel erg leuk, want je kunt er om lachen. En als je ergens om kunt lachen, dan vind ik het leuk.

  9. jacob schreef:

    En dat ze allemaal bellen vind ik ook leuk.
    Ik kom niet meer bij.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.