Met een drone over het suikerfabrieksterrein

Rondvlucht met een drone over het terrein van de voormalige Groninger suikerfabriek, aan de westkant van de stad. De camera keert terug over het Hoogkerker Hegepad. De wereld om deze objecten heen is weggewerkt, wat een vervreemdend effect geeft:


9 reacties on “Met een drone over het suikerfabrieksterrein”

  1. Heel apart dit. Als je had geschreven dat het deel uitmaakt van een computerspel had ik het ook geloofd.

  2. Harmien schreef:

    Weggewerkt, hè? Ik zal mezelf er vervolgens aan herinneren niets te geloven dat door een drone is vastgelegd 😉

  3. lottifuehrscheim schreef:

    Ik denk dat het geen drone-vlucht is, maar een vlucht door een virtuele wereld die opgebouwd is met behulp van drone-opnamen. Door zo’n virtuele wereld kun je inderdaad met een joystick navigeren als door een computerspel.

    Het woord ‘pointcloud’ in het logo rechtsboven zegt het al: uit de stereoscopische effecten van drone-opnamen worden de 3D coördinaten van miljoenen punten in het terrein bepaald, waarmee die virtuele wereld is gecreëerd.

  4. Simon schreef:

    Mooie beelden, alleen het weggewerkte gedeelte geeft wel een erg vervreemdend effect. Het lijkt een waterplas, compleet met weerspiegeling van randbossage in het water. Waarom heeft men dit eigenlijk weggewerkt?

  5. Jetskefotografie schreef:

    Inderdaad een raar effect alsof je in een science fictionfilm zit. Aan het eind van het filmpje dreigen we van de aarde af te vallen. 😉

  6. Martijn schreef:

    Het lijkt een soort kunstmatige omgeving. De schoorsteen is blijkbaar doorzichtig geworden. Moeilijk te bepalen wat echt is of fantasie. Ik had graag eens een levensechte flyover (met kraakhelder weer en in HD) van dit gebied gezien.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.