Lantaarnpaal plat

Op weg naar het nieuwe Hoogkerker tennispark trof ik van het weekend deze trieste lantaarnpaal aan:

In eerste instantie dacht ik dat er een auto over het fietspad was gereden, een hypothese die ik meteen moest verwerpen, aangezien 10 meter achter me ettelijke paaltjes op het fietspad de toegang voor auto’s tot het fietspad versperden – daar was geen doorkomen aan.

Hypothese 2, dat een automobilist op deze fietspad afsluitende paaltjes was gestuit, en terugrijdend de lantaarnpaal met het verkeersbord had geramd, leek ook minder waarschijnlijk wegens de hoogte van het gedeukte verkeersbord. In dat geval had het een hele hoge vrachtwagen moeten zijn. Er lagen echter geen diepe sporen in het gras rechts naast het fietspad.

Bij nauwkeuriger inspectie leek het er sterk op dat er op het verkeersbord was gedanst. Het rechterdeel heeft plat op de stoep gelegen,  het linker boog zich licht om de lantaarnpaal heen. Vandaar hypothese 3: vandalen hadden de paal ’s nachts omvergetrokken, bijvoorbeeld om hun kracht aan meelopers te bewijzen. Helaas lieten ze geen adres achter waar de politie deze hypothese kan toetsen en waar bij bewezenverklaring de rekening naar toe kan worden gestuurd.


5 reacties on “Lantaarnpaal plat”

 1. Harmiena Torenbeek schreef:

  Vraag je af hoe de fietser er uit zag…. 🙂

 2. In het kader van ‘wie niet horen wil’ wordt het tijd voor elektronische BOA’s in de vorm van alziende drones met een ingebouwde wapenstok, die bij geconstateerde vandalistische overtredingen de vandalen gelijk lik-op-stuk terugsloopt. Aanbevelenswaardig is de “ESP Telescoop Wapenstok, een professionele uitvoering van gehard staal die niet vervormt niet bij een harde impact! Deze wapenstok is wereldwijd in gebruik bij diverse overheidsinstanties.”: https://firstcarecompany.nl/espexb16h.html

 3. Wieneke schreef:

  In ons dorp werden vorig jaar ook een paar lantaarnpalen omver getrokken. Dat schijnt heus niet zo moeilijk te gaan. Verkeersborden worden met het grootste gemak om een paal heen gedraaid. Doodziek word je ervan. Houdt dat nou nooit eens op?

 4. ’t Is weer om te janken of uit je vel te springen.
  Ik waag me maar niet aan een schatting van de kosten.

 5. Harmiena Torenbeek schreef:

  Moeten het bepaald palen zijn? En weet men niet dat dit een fietspad is ? Kan er niet met een schabloon een fiets op het pad geverfd worden. Moeilijk omver te rijden…Maar misschien vinden die lui ook daar wel weer een manier van vernietiging. Toch wel minder kostbaar dacht ik zo.


Mijn gedachten hierbij zijn:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.